Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Spaghettipaella med kyckling och svamp

Mustig spagettipaella med kyckling och svamp som har smaker av hösten. Spagettin täcks med brynt kyckling och svamp tillsammans med fräst sparris, paprika, lök och vitlök. Tillsätt vitt vin i fonden och du har en utsökt smakförstärkare.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär kycklingen och svampen i stora bitar. Bryn dem i omgångar var för sig i lite olja. Salta och peppra.
  3. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka vitlöken. Skär sparrisen i 2-3 bitar.
  4. Fräs lök, paprika, vitlök och sparris med saffranet i lite olivolja några minuter.
  5. Fördela pastan i en långpanna (ca 30 x 40 cm, för 4 port). Täck pastan med allt det stekta.
  6. Koka upp vatten, fond och vin med 1/2 tsk salt (för 4 port). Häll det i långpannan.
  7. Ställ in i ugnen och koka tills pastan blivit mjuk, ca 40 minuter! Ställ på bordet och njut!

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj specialpasta utan gluten.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g kycklingfilé (bröst- eller lårfilé)
  • 250 g blandad svamp (t ex shiitake och ostronskivling)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 knippen grön sparris
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 300 g kort spaghetti (eller lång som bryts i småbitar)
  • 8 dl vatten
  • 4 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vitt vin
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer