Spaghettipaella med kyckling och svamp
Mustig spagettipaella med kyckling och svamp som har smaker av hösten. Spagettin täcks med brynt kyckling och svamp tillsammans med fräst sparris, paprika, lök och vitlök. Tillsätt vitt vin i fonden och du har en utsökt smakförstärkare.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
300 - 350 g kycklingfilé (bröst- eller lårfilé)
250 g blandad svamp (t ex shiitake och ostronskivling)
olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 knippen grön sparris
1 påse saffran (à 1/2 g)
300 g kort spaghetti (eller lång som bryts i småbitar)
8 dl vatten
4 msk konc kycklingfond
2 dl vitt vin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
vill ge detta recept 4 hattar.Bra sätt att slippa passa pastan.Använde fullkornsspagetti brutna i små bitar.Hade ingen röd paprika tog istället gul,röd är nog bättre för ögats skull,blev väl gult,men var nog lika gott i alla fall
Gunilla
2007-08-18