Spaghettipaella med kyckling och svamp

10
1
Spaghettipaella med kyckling och svamp

Mustig spagettipaella med kyckling och svamp som har smaker av hösten. Spagettin täcks med brynt kyckling och svamp tillsammans med fräst sparris, paprika, lök och vitlök. Tillsätt vitt vin i fonden och du har en utsökt smakförstärkare.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Spaghettipaella med kyckling och svamp

Ingredienser

4 portioner
300 - 350 g kycklingfilé (bröst- eller lårfilé)
250 g blandad svamp (t ex shiitake och ostronskivling)
olivolja
salt och peppar
1 rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 knippen grön sparris
1 påse saffran (à 1/2 g)
300 g kort spaghetti (eller lång som bryts i småbitar)
8 dl vatten
4 msk konc kycklingfond
2 dl vitt vin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj specialpasta utan gluten.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Gunilla

2007-08-18

vill ge detta recept 4 hattar.Bra sätt att slippa passa pastan.Använde fullkornsspagetti brutna i små bitar.Hade ingen röd paprika tog istället gul,röd är nog bättre för ögats skull,blev väl gult,men var nog lika gott i alla fall