Omelettrullar
Omelett är både enkelt och gott. Testa att göra omelettrullar med smak av ägg, böngroddar, svamp, salladslök, fisksås, soja, vinäger, sesamfrön och chilipasta. Servera rullarna som tilltugg eller som förrätt tillsammans med en god sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
4 portioner
3 ägg
smör att steka i
100 g böngroddar
150 g valfri svamp t ex shiitake eller ostronskivling
2 salladslökar
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1/2 msk vinäger
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
1 msk röd chilipasta (1 msk chilipaste = 1 msk torkad chilifrukt)
1 msk fisksås (1 msk fisksås = 1/2 tsk vanligt salt)
För alla
Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg ingår.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: stek i laktosfritt eller mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer