Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Omelettrullar

Omelett är både enkelt och gott. Testa att göra omelettrullar med smak av ägg, böngroddar, svamp, salladslök, fisksås, soja, vinäger, sesamfrön och chilipasta. Servera rullarna som tilltugg eller som förrätt tillsammans med en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa upp äggen. Lägg smör i en stekpanna. Stek en tunn omelett gyllenbrun, ca 1/2 minut på båda sidor.
  2. Doppa böngroddarna i kokande vatten, ca 15 sekunder. Spola dem i kallt vatten.
  3. Finhacka svampen. Skär salladslökarna i cm-långa bitar. Stek löken och svampen i olivolja.
  4. Rosta vitlöksklyftorna med skalet kvar i en plastbelagd stekpanna. Finhacka dem sedan. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen väl. Fördela fyllningen över omeletten och rulla ihop den. Skär den i 4-5 cm tjocka bitar.

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg ingår. 
Gör laktos- och mjölkproteinfri: stek i laktosfritt eller mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • smör att steka i
  • 100 g böngroddar
  • 150 g valfri svamp t ex shiitake eller ostronskivling
  • 2 salladslökar
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk soja
  • 1/2 msk vinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk röd chilipasta (1 msk chilipaste = 1 msk torkad chilifrukt)
  • 1 msk fisksås (1 msk fisksås = 1/2 tsk vanligt salt)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer