Risotto på pumpa
Här är en utsökt risotto på pumpa som är en riktig höjdare! En krämig risotto som du gör på avorioris, lök, pumpa, vitt vin, smör, ost och lite kryddor. Den kan inte annat än att bli en succé. Avnjut som den är eller tillsammans med en köttbit.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pumpaklyfta (à ca 400 g)
4 dl avorioris
1 msk smör
7 - 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1/2 - 1 dl vitt vin
1 dl nyriven ost
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Receptet gick bra att dubblera, funkar bra att använda frysta pumpatärningar om man skördat mer än vad man kan använda på en gång! Mums med :)
Mark
2024-10-10Så gott och enkel att tillaga en mörk novemberkväll, har blivit så uppskattad att pumparisotton har blivit ett familjerecept.
Arina
2021-11-16Goda smaker och mycket krämig!
Thomas
2014-05-01