Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto på pumpa

Här är en utsökt risotto på pumpa som är en riktig höjdare! En krämig risotto som du gör på avorioris, lök, pumpa, vitt vin, smör, ost och lite kryddor. Den kan inte annat än att bli en succé. Avnjut som den är eller tillsammans med en köttbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort skalet på pumpan och tärna köttet. Fräs alltsammans i smör i en kastrull utan att det tar färg. Rör ner riset och låt det fräsa tillsammans med lök och pumpa någon minut.
  2. Häll på lite vin eller buljong och låt det koka in under omrörning. Tillsätt buljongen i etapper under omrörning.
  3. Efter ca 20 minuter är det färdigt, då ska riset fortfarande ha ett tuggmotstånd och konsistensen på risotton ska vara krämig.
  4. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pumpaklyfta (à ca 400 g)
  • 4 dl avorioris
  • 1 msk smör
  • 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl nyriven ost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan