Risotto på pumpa

Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
4
Risotto på pumpa

Här är en utsökt risotto på pumpa som är en riktig höjdare! En krämig risotto som du gör på avorioris, lök, pumpa, vitt vin, smör, ost och lite kryddor. Den kan inte annat än att bli en succé. Avnjut som den är eller tillsammans med en köttbit.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Risotto på pumpa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pumpaklyfta (à ca 400 g)
4 dl avorioris
1 msk smör
7 - 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1/2 - 1 dl vitt vin
1 dl nyriven ost
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Receptet gick bra att dubblera, funkar bra att använda frysta pumpatärningar om man skördat mer än vad man kan använda på en gång! Mums med :)

Mark

2024-10-10

Så gott och enkel att tillaga en mörk novemberkväll, har blivit så uppskattad att pumparisotton har blivit ett familjerecept.

Arina

2021-11-16

Goda smaker och mycket krämig!

Thomas

2014-05-01

Testa liknande recept

Svamprisotto
Betyg 4.3 av 5.
83 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med ruccola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamprisotto med Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dadelrisotto med saffran
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumparisotto med rotfruktschips
Betyg 4.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga