Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Japchae är en koreansk nudelrätt på glasnudlar gjorda av sötpotatis. Här lagas den med tofu, svamp och bladspenat och smaksätts med soja, sesamolja och gochujang – perfekt för en snabb vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp fast tofu (à 400 g)
3 msk rapsolja
3 msk japansk soja
2 msk gochujang eller sambal oelek
2 msk sesamolja
3 msk strösocker
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 gula lökar
300 g svamp (t ex ostronskivling eller shiitakesvamp)
200 g färsk bladspenat
250 g glasnudlar (gärna sötpotatisnudlar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tofun blev supergod! Lite starkt, men god smak. Behövde steka löken lite längre, tror jag tar lite mindre lök nästa gång. Tog pak choi istället för spenat för lite krisp
Olivia
2024-10-07Supergott! Jag kommer nog ha i lite mer soya nästa gång och kanske få in ett fräscht inslag med salladslök på toppen. Se till använda gochujang bara, sambal har en helt annan smak så det blir liksom inte samma rätt.
Simon
2024-10-04Gott och enkelt
Fredrik
2024-09-30