Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
8
Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp

Japchae är en koreansk nudelrätt på glasnudlar gjorda av sötpotatis. Här lagas den med tofu, svamp och bladspenat och smaksätts med soja, sesamolja och gochujang – perfekt för en snabb vardagsmiddag. 

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp

Ingredienser

4 portioner
1 förp  fast tofu (à 400 g)
3 msk  rapsolja
3 msk  japansk soja
2 msk  gochujang eller sambal oelek
2 msk  sesamolja
3 msk  strösocker
2 msk  ris- eller vitvinsvinäger
4   gula lökar
300 g  svamp (t ex ostronskivling eller shiitakesvamp)
200 g  färsk bladspenat
250 g  glasnudlar (gärna sötpotatisnudlar)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Tofun blev supergod! Lite starkt, men god smak. Behövde steka löken lite längre, tror jag tar lite mindre lök nästa gång. Tog pak choi istället för spenat för lite krisp

Olivia

2024-10-07

Supergott! Jag kommer nog ha i lite mer soya nästa gång och kanske få in ett fräscht inslag med salladslök på toppen. Se till använda gochujang bara, sambal har en helt annan smak så det blir liksom inte samma rätt.

Simon

2024-10-04

Gott och enkelt

Fredrik

2024-09-30

Testa liknande recept

Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Omelettrullar
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamprisotto
Betyg 4.3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesamstekt laxfilé med stir-frypasta och svamp
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig polenta med svamp och bellaverde
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga