Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Japchae är en koreansk nudelrätt på glasnudlar gjorda av sötpotatis. Här lagas den med tofu, svamp och bladspenat och smaksätts med soja, sesamolja och gochujang – perfekt för en snabb vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp fast tofu (à 400 g)
3 msk rapsolja
3 msk japansk soja
2 msk gochujang eller sambal oelek
2 msk sesamolja
3 msk strösocker
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 gula lökar
300 g svamp (t ex ostronskivling eller shiitakesvamp)
200 g färsk bladspenat
250 g glasnudlar (gärna sötpotatisnudlar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod rätt! Gjorde som tipset i kommentarerna och tillagade tofun i ugnen, blev superbra. Använde bara 2 gula lökar och tog strimlad rödkål istället för spenat. Tog ostronskivling.
Linn
2024-11-21Jättegott! Jag smulade tofun i stora bitar och körde i ugn till krispig yta i stället för att steka, blandade sen med såsen. Enklare och krispigare😊
Sara
2024-11-03Åsa: Kolla efter sötpotatisnudlar från Risberg, en del butiker har dem. https://handla.ica.se/produkt/2074562
Johanna
2024-11-03