Svamprisotto

En krämig svamprisotto som du enkelt varierar smaken på genom att använda olika svampar och byta parmesanost mot Västerbottensost. Din krämiga risotto med svamp blir extra god om den får vila någon minut innan servering.

Ingredienser
4 portioner
600 g blandad svamp t ex ostronskivling, shiitake och champinjoner
2 msk olivolja eller rapsolja
1 msk smör eller margarin
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl avorioris
8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten eller fond)
1 dl vitt vin
ca 2 dl riven parmesan eller Västerbottensost
1 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2463 KJ / 589 kCal
Fett20 g
Salt1.83 g
Kolhydrater75 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stBlev perfekt med gula kantareller. Inget extra salt behövdes
Anders
Mycket bra ! Enkelt att tillaga!
Margareta
Gott, men jag skulle rekommendera mer koncentrerad svampbuljong och lite finhackad persilja precis innan servering.
Josefine