UNDER 30 MIN | Enkel

Ljummen bönsallad med smak av kummin och vitlök

En enkel och smakrik sallad med spänstiga haricots verts och små söta tomater som får sin goda smak av vitlöksfräst scharlottenlök och nymortlad kummin. Salladen är perfekt på buffébordet och absolut som godast om den serveras ljummen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och spola dem kalla och låt rinna av.
  2. Skala lök och vitlök, skiva löken fint och riv vitlöken. Mortla kumminen. Dela tomaterna i halvor. Hacka persiljan.
  3. Fräs lök, vitlök och kummin i olivoljan. Vänd ner bönor, tomater, persilja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 300 g haricots verts
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk kummin
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 276 kJ / 66 kCal