Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ljummen bönsallad med smak av kummin och vitlök

En enkel och smakrik sallad med spänstiga haricots verts och små söta tomater som får sin goda smak av vitlöksfräst scharlottenlök och nymortlad kummin. Salladen är perfekt på buffébordet och absolut som godast om den serveras ljummen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och spola dem kalla och låt rinna av.
  2. Skala lök och vitlök, skiva löken fint och riv vitlöken. Mortla kumminen. Dela tomaterna i halvor. Hacka persiljan.
  3. Fräs lök, vitlök och kummin i olivoljan. Vänd ner bönor, tomater, persilja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 300 g haricots verts
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk kummin
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 276 kJ / 66 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept