Oreganodoftande svamppasta med tomatsallad

En krämig vegetarisk svamppasta med tomatsallad var det här. Denna härliga pastarätt svänger du enkelt ihop på ett kick. Koka pastan. I med vitlök, salladslök, zucchini, svamp och crème fraiche. Smaka av med kryddor. Voilá, maten är klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2024

Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
125 g salladslök
2 förp gourmetsvamp (à 150 g)
1/2 kruka oregano
1 zucchini (à ca 300 g)
4 port pasta (gärna bavette)
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
salt
peppar
Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1/2 förp cosmopolitansallad eller krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2239 KJ / 535 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ända sedan ni slutade med den lilla pappers"tidningen" där det stod vad kassen skulle innehålla SAMT vilka ingredienser som skulle användas till flera rätter har jag saknat det sistnämnda. Nu var all sallad slut så tomaterna fick ätas ensamma eftersom vi inte läst igenom ALLA recept innan vi började tillaga den första. Går det inte att få till den informationen även digitalt?? Anna
Göran
2024-06-01Hej Anna! I veckobrevet som du får på torsdagen innan kassen kommer står samma info som stod i den lilla tryckta foldern. Så bara att leta i mailkorgen! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-03Goda ingredienser så hade höga förväntningar under tillagningen men det saknades djup i smaken. Parmesan hjälpte något men inte tillräckligt.
Maria
2024-03-21Det här var gott! Kul med svampen-den har jag aldrig sett innan
Alexandra
2024-03-14