Oreganodoftande svamppasta med tomatsallad

7
1 Klimatsmart
Oreganodoftande svamppasta med tomatsallad

En krämig vegetarisk svamppasta med tomatsallad var det här. Denna härliga pastarätt svänger du enkelt ihop på ett kick. Koka pastan. I med vitlök, salladslök, zucchini, svamp och créme fraiche. Smaka av med kryddor. Voilá, middagen är klar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Oreganodoftande svamppasta med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
125 g
salladslök
2
förp gourmetsvamp (à 150 g)
1/2
kruka oregano
1
zucchini (à ca 300 g)
4
port pasta (gärna bavette)
2 msk
olivolja
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar

Tomatsallad

250 g
körsbärstomater
1/2
kruka krispsallad
1 dl
strimlade soltorkade tomater

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Helena

2020-06-11

Snabblagad och helt ok inte wow. Nästa gång tillsätter jag mer vitlök och typ 1 dl pastavatten i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2387 KJ / 571 kCal
Fett 28 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 62 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept