Ramensoppa med fläsk
En värmande soppa är sällan fel! Här i form av en ramensoppa med fläsk. Ramennudlar får blanda sig med morötter, broccoli och självklart själva buljongen som ju är nästan det viktigaste i en ramensoppa. Toppa med ägg och sesamfrön och sen är det bara att njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
3 morötter
375 g skivat rimmat stekfläsk
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrö (+ ev extra till servering)
1 krm chiliflakes
12 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 msk japansk soja
250 g broccoli
4 port ramennudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2798 KJ / 666 kCal
Fett43 g
Salt6 g
Kolhydrater42 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lade till ett par dl vatten som föreslogs av andra men behövde då drygt dubbelt med vitlök, buljongtärningar, soja och chiliflakes. Då blev den väldigt bra.
Pål
2023-12-04Det var ett gammaldags sätt att koka ägg på. Och miljömässigt kasst sätt. Lägg ägg i kallt saltat vatten, koka upp och låt koka på högsta värme i 1 minut. Stäng av spisen och låt kastrullen stå kvar på plattan i 1,5 - 3 minuter beroende på om man vill ha dom lösa eller hårda. Ta därefter bort kastrull och häll iskallt vatten för kylning. På detta sättet sparar man 8 min i koktid dessutom blir äggen lättskalade.
Kenneth
2023-02-26Väldigt god men blev alldeles för lite buljong trots att jag hade mer än 1,2L vatten. 4/5
Kim
2022-08-29