Svampramen med shitake och ostronskivling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Svampramen med shitake och ostronskivling

Ramen med shiitake och ostronskivling är en nudelsoppa med ingefärsstekt shiitake i en mustig svampbuljong. Hemligheten med en lyckad ramen är en riktig god buljong. Torkad Karl-Johan ger smakdjup till buljongen och vill du ha ännu rikare smak så tillsätt bonitoflingor. Då blir dock soppan inte vegetarisk. Soppan toppas med frasig friterad ostronskivling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svampbuljong: Skala lök, morot och vitlök och skär i grova bitar.
  2. Koka upp samtliga ingredienser till buljongen och låt sjuda under lock ca 40 minuter. Sila av och smaka ev. av med salt.
  3. Friterad ostronskivling: Riv eller strimla ostronskivlingen tunt. Hetta upp oljan i en kastrull till 160°C. Fritera svampen i omgångar tills den är gyllenbrun och krispig. Lyft ur med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
  4. Shiitake: Ansa och halvera shiitaken. Skala och finriv ingefära och vitlök.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek shiitaken gyllenbrun. Sänk värmen och tillsätt ingefära, vitlök, sesamolja och soja. Rör om och håll varmt.
  6. Topping: Strimla salladslökarna och skiva chilin.
  7. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Fördela nudlarna i djupa skålar och slå över buljong. Toppa med shiitake, ostronskivling, salladslök och chili.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar



Tips

Smaksätt gärna buljongen med bonitoflingor (doch blir soppa inte vegetarisk längre).

Ingredienser

Portioner: 4
Svampbuljong
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 förp torkad karljohanssvamp (1/2 förp motsvarar 30 g)
  • 1 l svampbuljong
  • salt
Friterad ostronskivling
  • 1 förp ostronskivling (à 150 g)
  • olja till fritering
Shittake
  • 1 förp shiitakesvamp (à 150 g)
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
Topping
  • 2 salladslökar
  • 1 spansk peppar
  • 4 port nudlar (gärna udon)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1997 kJ / 477 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept