Svampramen med shitake och ostronskivling
Ramen med shiitake och ostronskivling är en nudelsoppa med ingefärsstekt shiitake i en mustig svampbuljong. Hemligheten med en lyckad ramen är en riktig god buljong. Torkad Karl-Johan ger smakdjup till buljongen och vill du ha ännu rikare smak så tillsätt bonitoflingor. Då blir dock soppan inte vegetarisk. Soppan toppas med frasig friterad ostronskivling.
Ingredienser
4 portioner
Svampbuljong
1 liten gul lök
1 liten morot
1 vitlöksklyfta
1/2 förp torkad karljohanssvamp (1/2 förp motsvarar 30 g)
1 l svampbuljong
salt
Friterad ostronskivling
1 förp ostronskivling (à 150 g)
olja till fritering
Shittake
1 förp shiitakesvamp (à 150 g)
1 msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
Topping
2 salladslökar
1 spansk peppar
4 port nudlar (gärna udon)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2876 KJ / 687 kCal
Fett44 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite smaklöst tyvärr. La även till umami buljong för att få fram smakerna mer, men fortfarande aningen mesigt och smaklöst.
Nikolina
2020-12-18Ungefär hur mycket bonitoflingor ska man tillsätta?
Tobias
2019-03-19Hej Tobias! 2 tsk smulad blir lagom. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-25Hur skriver jag ut receptet?
Mica
2018-02-19Hej! Det gör du genom att högerklicka och välja print/skriv ut. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-22