Svamppizza med karamelliserad lök

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Svamppizza med karamelliserad lök

Svamppizza med karamelliserad lök är en pizza bianco, alltså utan tomat, som kombinerar lökens sötma med portabellosvamp, vitlök och färsk persilja. Pizzan på bilden är bakad i en pizzaugn, men receptet är anpassat för vanlig ugn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

En pizza med toppad med skivad svamp och karamelliserad lök, toppad med hackad persilja.

Ingredienser

2 portioner
1/2 sats hemgjord pizzadeg (se länk i text)

Karamelliserad lök

2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
1/2 tsk strösocker
salt
peppar

Topping

1 dl crème fraiche
3 dl riven mozzarella
1 portabellosvamp (à 100 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4056 KJ / 965 kCal
Fett56 g
Salt2.6 g
Kolhydrater83 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Oliv- och salviapizza
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svamppizza med romanticatomater
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad