Svamppizza med karamelliserad lök

Svamppizza med karamelliserad lök är en pizza bianco, alltså utan tomat, som kombinerar lökens sötma med portabellosvamp, vitlök och färsk persilja. Pizzan på bilden är bakad i en pizzaugn, men receptet är anpassat för vanlig ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
2 portioner
1/2 sats hemgjord pizzadeg (se länk i text)
Karamelliserad lök
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
1/2 tsk strösocker
salt
peppar
Topping
1 dl crème fraiche
3 dl riven mozzarella
1 portabellosvamp (à 100 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 kruka persilja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4056 KJ / 965 kCal
Fett56 g
Salt2.6 g
Kolhydrater83 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer