Portabellopizza med mozzarella och salvia
En portabellopizza är sällan fel och passar lika bra en vardagskväll som till helg. Här toppas pizzan även med grillad paprika, härlig silverlök, mozzarella och salvia. Servera tillsammans med en härlig tomatsallad, gjord på kruksallad, plommontomater och rödlök. Smaklig pizza önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020
Ingredienser
4 portioner
2 förp pizzakit (à 600 g)
200 g portabellosvamp
530 g grillad paprika
1 silverlök
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 kruka salvia
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 rödlök
1 dl svarta urkärnade oliver
1 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3322 KJ / 782 kCal
Fett25 g
Salt6 g
Kolhydrater108 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer