UNDER 45 MIN | Medel

Portabellopizza med mozzarella och salvia

En portabellopizza är sällan fel och passar lika bra en vardagskväll som till helg. Här toppas pizzan även med grillad paprika, härlig silverlök, mozzarella och salvia. Servera tillsammans med en härlig tomatsallad, gjord på kruksallad, plommontomater och rödlök. Smaklig pizza önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C, gärna varmluft, så kan båda pizzorna bakas samtidigt.
  2. Ansa och skiva svampen. Låt paprikan rinna av och skär den sedan i grova bitar. Skala och skiva löken. Skär mozzarellan i skivor samt plocka och strimla salvian.
  3. Bred tomatsåsen (som följer med pizzakitet) över bottnarna och lägg sedan på svamp, paprika, lök, mozzarella och salvia. Krydda med salt och peppar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Skär tomaterna i bitar och skala och skiva löken. Häll av oliverna och dela på salladen. Blanda tomater, oliver, lök och sallad.
  5. Servera pizzan med tomatsalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Blanda tomatsalladen med olja och vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp familjepizzakit (à 1100 g)
  • 200 g portabellosvamp
  • 530 g grillad paprika
  • 1 silverlök
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 kruka salvia
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 kruksallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3322 kJ / 782 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept