Portabellopizza med mozzarella och salvia

4
0
Portabellopizza med mozzarella och salvia

En portabellopizza är sällan fel och passar lika bra en vardagskväll som till helg. Här toppas pizzan även med grillad paprika, härlig silverlök, mozzarella och salvia. Servera tillsammans med en härlig tomatsallad, gjord på kruksallad, plommontomater och rödlök. Smaklig pizza önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020

Portabellopizza med mozzarella och salvia

Ingredienser

4 portioner
2
förp pizzakit (à 600 g)
200 g
portabellosvamp
530 g
grillad paprika
1
silverlök
2
förp mozzarella (à 125 g)
1/2
kruka salvia
-
salt
-
peppar
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1
rödlök
1 dl
svarta urkärnade oliver
1
kruksallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Blanda tomatsalladen med olja och vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3322 KJ / 782 kCal
Fett 25 g
Salt 6 g
Kolhydrater 108 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept