Portabellopizza med pesto och zucchinisallad
Är du också en som alltid väljer samma pizza? Här har du chansen att testa lite nya toppingar, nämligen portabellosvamp, pesto och mandelspån! Till äter du en härlig varm zucchinisallad och lite ruccola. Smaklig pizza önskar vi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp pizzadeg à 550 g (gärna panpizzadeg)
2 dl riven ost
200 g portabellosvamp
1/2 förp pesto basilika (à 130 g)
1 tsk timjan
1 förp rostade mandelspån (à 50 g)
1 zucchini (à 300 g)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
peppar
200 g bellaverde (broccoli)
1 citron
1/2 påse rucola (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3107 KJ / 739 kCal
Fett35 g
Salt3.1 g
Kolhydrater77 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod och matig pizza! Vi toppade även med lite mozzarella :)
Lisa
2020-11-07Riktigt god pizza! Panpizzedeg i kombination med mycket portabello svamp och pesto blev toppen! Mums
Åsa
2020-10-28