Portabellopizza med pesto och zucchinisallad

4
2 Klimatsmart
Portabellopizza med pesto och zucchinisallad

Är du också en som alltid väljer samma pizza? Här har du chansen att testa lite nya toppingar, nämligen portabellosvamp, pesto och mandelspån! Till äter du en härlig varm zucchinisallad och lite ruccola. Smaklig pizza önskar vi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020

Portabellopizza med pesto och zucchinisallad

Ingredienser

4 portioner
1
förp pizzadeg à 550 g (gärna panpizzadeg)
2 dl
riven ost
200 g
portabellasvamp
1/2
förp pesto basilika (à 130 g)
1 tsk
timjan
1
förp rostade mandelspån (à 50 g)
1
zucchini (à 300 g)
1 msk
rapsolja
1
vitlöksklyfta
-
peppar
200 g
bellaverde (broccoli)
1
citron
1/2
påse rucola (à 200 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen och i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Lisa

11/7/2020

Supergod och matig pizza! Vi toppade även med lite mozzarella :)

Åsa

10/28/2020

Riktigt god pizza! Panpizzedeg i kombination med mycket portabello svamp och pesto blev toppen! Mums

Näringsvärde per portion

Energi 3107 KJ / 739 kCal
Fett 35 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 77 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept