UNDER 45 MIN | Medel

Portabellopizza med pesto och zucchinisallad

Är du också en som alltid väljer samma pizza? Här har du chansen att testa lite nya toppingar, nämligen portabellosvamp, pesto och mandelspån! Till äter du en härlig varm zucchinisallad och lite ruccola. Smaklig pizza önskar vi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt och strö över osten.
  3. Ansa och skär portabellon i skivor. Blanda skivorna med pesto och timjan. Lägg svampen på pizzan. 
  4. Strö över mandelspån och grädda pizzan mitt i ugnen tills den har fin färg, ca 15 minuter.
  5. Skär zucchinin i bitar och stek dem mjuka i hälften av oljan i en stekpanna. Sänk värmen och pressa över vitlöken och krydda med peppar.
  6. Lyft upp zucchinin och stek sedan bellaverden i resten av oljan ca 2-3 minuter.
  7. Skär citronen i klyftor.
  8. Toppa pizzan med ruccola.
  9. Servera zucchini och bellaverde tillsammans med citronklyftor vid sidan av.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen och i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp pizzadeg à 550 g (gärna panpizzadeg)
  • 2 dl riven ost
  • 200 g portabellasvamp
  • 1/2 förp pesto basilika (à 130 g)
  • 1 tsk timjan
  • 1 förp rostade mandelspån (à 50 g)
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • peppar
  • 200 g bellaverde (broccoli)
  • 1 citron
  • 1/2 påse ruccola (à 200 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3107 kJ / 739 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept