Svamppizza med romanticatomater
Vem gillar inte pizza? Kanske avsluta arbetsveckan med denna smarriga och enkla rätt? Svampen fräses tillsammans med purjolök och vitlök. Tillsammans med peston, tomatsåsen och smält ost blir smaken på denna pizza härlig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g färska champinjoner
200 g portabellosvamp
1/2 purjolök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 förp pizzakit (à 600 g)
1/2 dl basilikapesto
150 g riven ost
salt
peppar
2 torkad timjan
Till servering
250 g romanticatomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2330 KJ / 556 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej men det här var inte gott
Alexandra
2024-02-28I ingressen står att svampen ska stekas men i ”Gör så här” nämns inte stekningen. Vi följde receptet och stekte inte svampen innan.
Patrik
2024-02-28Hoppsan! Tack Patrik för att du uppmärksammade oss på detta. Nu finns instruktion även för svampen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-29