Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt

8
0 Klimatsmart
Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt

Syrligt, nötigt och crunchigt! Härligt rostad blomkål tillagas i ugn tillsammans med tomaterna. Rätten avnjuts ihop med quinoa, hackade hasselnötter och en krämig yoghurt som smaksätts med fetaost. Toppa gärna med mild mâchesallad för en komplett måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g
blomkål
1 msk
olivolja
400 g
romanticatomater
1/2
kruka timjan
-
salt
-
peppar
4
port quinoa eller annat gryn
150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt
1 dl
rostade hasselnötter
65 g
mâchesallad

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2175 KJ / 520 kCal
Fett 29 g
Salt 2.55 g
Kolhydrater 38 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept