Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt
Syrligt, nötigt och crunchigt! Härligt rostad blomkål tillagas i ugn tillsammans med tomaterna. Rätten avnjuts ihop med quinoa, hackade hasselnötter och en krämig yoghurt som smaksätts med fetaost. Toppa gärna med mild mâchesallad för en komplett måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g blomkål
1 msk olivolja
400 g romanticatomater
1/2 kruka timjan
salt
peppar
4 port quinoa eller annat gryn
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
1 dl rostade hasselnötter
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2175 KJ / 520 kCal
Fett29 g
Salt2.55 g
Kolhydrater38 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer