Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt

Syrligt, nötigt och crunchigt! Härligt rostad blomkål tillagas i ugn tillsammans med tomaterna. Rätten avnjuts ihop med quinoa, hackade hasselnötter och en krämig yoghurt som smaksätts med fetaost. Toppa gärna med mild mâchesallad för en komplett måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g blomkål
1 msk olivolja
400 g romanticatomater
1/2 kruka timjan
salt
peppar
4 port quinoa eller annat gryn
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
1 dl rostade hasselnötter
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2175 KJ / 520 kCal
Fett29 g
Salt2.55 g
Kolhydrater38 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssoppa med purjolök, ost och hasselnötter
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålspuré
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsmarinerad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostgratinerade rödbetor med kyckling
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga