Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt

Syrligt, nötigt och crunchigt! Härligt rostad blomkål tillagas i ugn tillsammans med tomaterna. Rätten avnjuts ihop med quinoa, hackade hasselnötter och en krämig yoghurt som smaksätts med fetaost. Toppa gärna med mild mâchesallad för en komplett måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär blomkålen i buketter och blanda med olivoljan. Lägg blomkålen och tomaterna i en ugnssäker form och riv över timjanen. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Smula fetaosten i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  5. Grovhacka nötterna.
  6. Strö nötterna över blomkålen och servera med gryn, fetaostyoghurt och sallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 400 g romanticatomater
  • 1/2 kruka timjan
  • salt
  • peppar
  • 4 port quinoa eller annat gryn
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2175 kJ / 520 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept