En svamppasta gjord på ostronskivling står på kvällens meny. Den krämiga såsen smaksätts med, förutom svampen, bland annat vita bönor och vitlök och äts tillsammans med en majssallad gjord på majs, strimlade tomater och basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havredryck och matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi bytte ut havregrädde till vispgrädde och hällde i lite kinesisk soya i såsen. Den blev verkligen jättegod!
Jenny
2020-05-28Är det fel i receptet? Eller ska det på riktigt inte vara en endaste gnutta salt, peppar eller annan krydda i pastasåsen? Som det är nu smakar den bara lite sött av havredrycken, vi fick krydda på rejält med salt, peppar och syra för att det skulle bli ätligt.
Christina
2020-05-27Hej Christina! Vi ber så mycket om ursäkt, kockarna hade tyvärr missat skriva i receptet att såsen ska smakas av med salt och peppar. Vi har nu lagt in det i gör så här texten i punkt 7. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-28Grundreceptet behöver justeras en aning. Salt och peppar behövs även i svampsåsen. Vi la även till torkade örter och en rejäl klick dijonsenap som gav rätten lite karaktär. Dubbla gärna vitlöken också.
Helena
2020-05-27