UNDER 30 MIN | Medel

Svamppasta med majssallad

En svamppasta gjord på ostronskivling står på kvällens meny. Den krämiga såsen smaksätts med, förutom svampen, bland annat vita bönor och vitlök och äts tillsammans med en majssallad gjord på majs, strimlade tomater och basilika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Häll av majsen och tomaterna. Spara oljan från tomaterna till att steka svampen i.
  3. Blanda tomaterna och med majsen. Hacka och rör i basilikan, spara några blad till garnering. Rör ner vinäger och krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  6. Stek löken med svampen i lite olja från tomaterna i en stekpanna, pressa i vitlöken. Rör ner bönorna.
  7. Blanda havredryck och majsstärkelse och häll i pannan tillsammans med grädden. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera såsen med pasta och majssallad.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havredryck och matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 340 g majskorn
  • 200 g strimlade soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna fullkorn)
  • 1 förp stora kokta vita bönor
  • 1 rödlök
  • 300 g ostronskivling
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl havredryck
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 2591 kJ / 623 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept