Svamppasta med majssallad
En svamppasta gjord på ostronskivling står på kvällens meny. Den krämiga såsen smaksätts med, förutom svampen, bland annat vita bönor och vitlök och äts tillsammans med en majssallad gjord på majs, strimlade tomater och basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1 kruka basilika
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 rödlök
300 g ostronskivling
1 vitlöksklyfta
2 dl havredryck
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2591 KJ / 623 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater86 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi bytte ut havregrädde till vispgrädde och hällde i lite kinesisk soya i såsen. Den blev verkligen jättegod!
Jenny
2020-05-28Är det fel i receptet? Eller ska det på riktigt inte vara en endaste gnutta salt, peppar eller annan krydda i pastasåsen? Som det är nu smakar den bara lite sött av havredrycken, vi fick krydda på rejält med salt, peppar och syra för att det skulle bli ätligt.
Christina
2020-05-27Hej Christina! Vi ber så mycket om ursäkt, kockarna hade tyvärr missat skriva i receptet att såsen ska smakas av med salt och peppar. Vi har nu lagt in det i gör så här texten i punkt 7. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-28Grundreceptet behöver justeras en aning. Salt och peppar behövs även i svampsåsen. Vi la även till torkade örter och en rejäl klick dijonsenap som gav rätten lite karaktär. Dubbla gärna vitlöken också.
Helena
2020-05-27