Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamppasta med krämiga linser och haricots verts

En underbar svamppasta gjord med kastanjechampinjoner som du enkelt svänger ihop. Addera krämiga gröna linser och krispiga haricots verts och du har en pastarätt att njuta av. Dela gärna körsbärstomater i halvor och servera till rätten. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och låt bönorna koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  2. Skär svampen i tjocka skivor. Ansa och skiva purjolöken.
  3. Fräs svamp och purjolök i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Hacka och rör i rosmarinen.
  4. Blanda majsstärkelsen med mjölken och rör i den och grädden i pannan. Låt sjuda några minuter.
  5. Skölj linserna och låt dem rinna av. Rör ner linserna i pannan och låt dem bli varma.
  6. Skär tomaterna i halvor.
  7. Servera pastan och bönor med linssås och tomater.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 150 g haricots verts
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2306 kJ / 551 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept