Svamppasta med krämiga linser och haricots verts
En underbar svamppasta gjord med kastanjechampinjoner som du enkelt svänger ihop. Addera krämiga gröna linser och krispiga haricots verts och du har en pastarätt att njuta av. Dela gärna körsbärstomater i halvor och servera till rätten. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g haricots verts (bönor)
250 g kastanjechampinjoner
1/2 purjolök
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
1 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2306 KJ / 551 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer