Svamppasta med krämiga linser och haricots verts

14
0 Klimatsmart
Svamppasta med krämiga linser och haricots verts

En underbar svamppasta gjord med kastanjechampinjoner som du enkelt svänger ihop. Addera krämiga gröna linser och krispiga haricots verts och du har en pastarätt att njuta av. Dela gärna körsbärstomater i halvor och servera till rätten. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Svamppasta med krämiga linser och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna lumaconi)
150 g
haricots verts (bönor)
250 g
kastanjechampinjoner
1/2
purjolök
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1/2
kruka rosmarin
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
mjölk
2 dl
vispgrädde
1
förp, kokta gröna linser (à 380 g)
250 g
körsbärstomater

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2306 KJ / 551 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept