Svamppasta med krämiga linser och haricots verts

Betyg 4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Svamppasta med krämiga linser och haricots verts

En underbar svamppasta gjord med kastanjechampinjoner som du enkelt svänger ihop. Addera krämiga gröna linser och krispiga haricots verts och du har en pastarätt att njuta av. Dela gärna körsbärstomater i halvor och servera till rätten. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Svamppasta med krämiga linser och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g haricots verts (bönor)
250 g kastanjechampinjoner
1/2 purjolök
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
1 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
250 g körsbärstomater

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2306 KJ / 551 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta arrabbiata med linser och sparris
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linguine med tomat- och linssås
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokta gröna linser
    Betyg 4.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pappardelle med portabello och sparris
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad