Pasta rosso med gröna linser och mozzarella

16
2
Pasta rosso med gröna linser och mozzarella

Det här är en fantastisk god rätt till alla pastaälskare. I den ljuvligt goda tomatsåsen tillsätts linser, basilika, tomater, soja och vatten. Servera rätten med pasta, gärna gnocchi, och den fräscha salladen med krämig mozzarella.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Pasta rosso med gröna linser och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
1 tsk torkad basilika
500 g passerade tomater
2 msk japansk soja
3 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna gnocchi)

Sallad

2 tomater
2 mozzarella (à 125 g)
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Cecilia

2018-04-02

så god!!

Sofia

2018-02-01

Skulle det verkligen vara 2 msk soja, såg inte aptitligt ut. Smaka för mycket soja.

Redaktionen ICAse

2018-02-02

Hej! Det stämmer, men ska vara japansk. Kanske du råkade ta kinesisk? Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2498 KJ / 597 kCal
Fett 21 g
Salt 4 g
Kolhydrater 70 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden