Pasta rosso med gröna linser och mozzarella

15
2
Pasta rosso med gröna linser och mozzarella

Det här är en fantastisk god rätt till alla pastaälskare. I den ljuvligt goda tomatsåsen tillsätts linser, basilika, tomater, soja och vatten. Servera rätten med pasta, gärna gnocchi, och den fräscha salladen med krämig mozzarella.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Pasta rosso med gröna linser och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
morötter
2 msk
olivolja
1/2 dl
tomatpuré
1
förp, kokta gröna linser (à 380 g)
1 tsk
torkad basilika
500 g
passerade tomater
2 msk
japansk soja
3 dl
vatten
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna gnocchi)

Sallad

2
tomater
2
mozzarellaostar (à 125 g)
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Cecilia

4/2/2018

så god!!

Sofia

2/1/2018

Skulle det verkligen vara 2 msk soja, såg inte aptitligt ut. Smaka för mycket soja.

Redaktionen ICAse

2/2/2018

Hej! Det stämmer, men ska vara japansk. Kanske du råkade ta kinesisk? Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2498 KJ / 597 kCal
Fett 21 g
Salt 4 g
Kolhydrater 70 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept