Pasta rosso med gröna linser och mozzarella
Det här är en fantastisk god rätt till alla pastaälskare. I den ljuvligt goda tomatsåsen tillsätts linser, basilika, tomater, soja och vatten. Servera rätten med pasta, gärna gnocchi, och den fräscha salladen med krämig mozzarella.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 förp, kokta gröna linser (à 380 g)
1 tsk torkad basilika
500 g passerade tomater
2 msk japansk soja
3 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna gnocchi)
Sallad
2 tomater
2 mozzarella (à 125 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett21 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
så god!!
Cecilia
2018-04-02Skulle det verkligen vara 2 msk soja, såg inte aptitligt ut. Smaka för mycket soja.
Sofia
2018-02-01Hej! Det stämmer, men ska vara japansk. Kanske du råkade ta kinesisk? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-02