Färslimpa med tomatsås och oliver
Kvällens middag bjuder på en fantastiskt god och saftig köttfärslimpa som får puttra i en smakrik oliv- och tomatsås. När smakerna har gift sig och dofterna spridit sig garneras färslimpan med oliver, peppriga ruccolablad och en stor slev nykokt pasta. Strö över nymald svartpeppar och njut. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017
Ingredienser
4 portioner
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1/2 dl rostad lök
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
390 g pastasås med oliver
Till servering
4 port pasta (gärna trottole)
240 g oliver med pimiento
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2744 KJ / 656 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein37 g
Kommentarer
Supergott! Lagat flera gånger. Blanda tomatsåsen med 1dl grädde och servera med parmesan - lyx!!
Emma
2023-03-07Gott och lättlagat! Gick till och med hem hos 5-åringen.
Anneli
2017-02-02