Färslimpa med tomatsås och oliver

33
1
Färslimpa med tomatsås och oliver

Kvällens middag bjuder på en fantastiskt god och saftig köttfärslimpa som får puttra i en smakrik oliv- och tomatsås. När smakerna har gift sig och dofterna spridit sig garneras färslimpan med oliver, peppriga ruccolablad och en stor slev nykokt pasta. Strö över nymald svartpeppar och njut. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017

Färslimpa med tomatsås och oliver

Ingredienser

4 portioner

Färslimpa

1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
rostad lök
1 dl
mjölk
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
390 g
pastasås med oliver

Till servering

4
port pasta (gärna trottole)
240 g
oliver med pimiento
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfri rostad lök och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Anneli

2/2/2017

Gott och lättlagat! Gick till och med hem hos 5-åringen.

Näringsvärde per portion

Energi 2744 KJ / 656 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept