Färslimpa med tomatsås och oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färslimpa med tomatsås och oliver

Kvällens middag bjuder på en fantastiskt god och saftig köttfärslimpa som får puttra i en smakrik oliv- och tomatsås. När smakerna har gift sig och dofterna spridit sig garneras färslimpan med oliver, peppriga ruccolablad och en stor slev nykokt pasta. Strö över nymald svartpeppar och njut. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Färslimpa: Häll ströbröd, rostad lök och mjölk i en bunke. Låt stå och svälla några minuter.
  3. Blanda ner färsen i bunken tillsammans med salt och peppar och blanda noga. 
  4. Forma färsen till två smala limpor och lägg i en ugnssäker form.
  5. Häll pastasåsen i formen och sätt in i ugnen ca 20 minuter eller tills färslimpan har en innertemperatur på 70°C.
  6. Till servering: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  7. Häll av oliverna i en sil.
  8. Servera färslimporna med pasta, oliver och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfri rostad lök och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Färslimpa
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl rostad lök
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 390 g pastasås med oliver
Till servering
  • 4 port pasta (gärna trottole)
  • 240 g oliver med pimiento
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2744 kJ / 656 kCal