UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling carbonara med tomater

Gör en carbonara men med en tvist - använd strimlad kycklingfilé tillsammans med bacon. Här använder du dig dessutom av grädde så att du garanterat får den krämig. Skiva lite plommontomater och servera vid sidan av och middagen är färdig.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär baconet i strimlor. Skala och finhacka löken.
  3. Stek bacon och lök i en stekpanna tillsammans med kycklingen. Sänk värmen och rör i grädde och mjölk blandad med majsstärkelsen. Låt sjuda 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i skivor.
  5. Servera pastan med såsen och tomaterna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna linguini)
  • 2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
  • 1 gul lök
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2993 kJ / 713 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept