Kyckling carbonara med tomater
Gör en carbonara men med en tvist - använd strimlad kycklingfilé tillsammans med bacon. Här använder du dig dessutom av grädde så att du garanterat får den krämig. Skiva lite plommontomater och servera vid sidan av och middagen är färdig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguini)
2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
1 gul lök
300 g strimlad kycklingfilé
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2993 KJ / 713 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok, men behövdes kryddas mer.
Sara
2022-11-24Bacon och kyckling som flyter runt i en smaklös mjölk-sås. Inte så gott.
Martina
2022-11-23Alla gillade denna maträtt. Använde mellan grädde, ingen mjölk och redning. Tillsatte röd paprika, fetaost och sötrökt paprika pulver. Stort plus på tillagnings tusen
Camilla
2021-10-27