Kyckling carbonara med tomater

51
3
Kyckling carbonara med tomater

Gör en carbonara men med en tvist - använd strimlad kycklingfilé tillsammans med bacon. Här använder du dig dessutom av grädde så att du garanterat får den krämig. Skiva lite plommontomater och servera vid sidan av och middagen är färdig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Kyckling carbonara med tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna linguini)
2
förp torrsaltat bacon (à 140 g)
1
gul lök
300 g
strimlad kycklingfilé
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1 1/2 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
svartpeppar
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Gun

2021-08-09

Enkelt och gott!

Gunilla

2021-04-06

Lättlagad och väldigt god.

Magnus

2020-11-13

Jättegod och lättlagad

Näringsvärde per portion

Energi 2993 KJ / 713 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept