Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

9
2
Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ytterfilé av vildsvin är ett mört kött med lätt viltkaraktär. Banka ut köttet i tunna skivor och panera i ost och torkad svamp. Bjud med en krämig purjolöksgrädde och picklade rödbetor. Servera gärna den festliga rätten med buljongkokt mathavre.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Picklade rödbetor

1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
socker
1 1/2 dl
vatten
1 msk
torkad dragon
ca 300 g
rödbetor

Ytterefilé

60 g
torkad svamp (kantarell, karljohan eller svart trumpet)
2 dl
riven lagrad grevéost
3
ägg
600 g
ytterfilé (av vildsvin)
ca 2 dl
vetemjöl (eller majsstärkelse)
-
smör och rapsolja
2 krm
salt
1 krm
peppar

Purjolöksgrädde

ca 250 g
purjolök
3 dl
vispgrädde

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj majsstärkelse. Ris är ett alternativ till mathavre.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ, byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Lena

2019-11-22

Paneringen blir lite kladdig, men värd besväret. Fantastiskt gott och härligt krispiga köttbitar. Tog resterna av paneringen i såsen faktiskt, och det blev jättegott!!

Bodil linnéa

2015-10-18

Paneringen fastnade i pannan. De blev ingen panering kvar. Jag stekte köttet i panna först sedan i en form. Tog paneringen över köttet o satte ugnen tills osten hade smält. Hela rätten blev god till sist.

Näringsvärde per portion

Energi 3333 KJ / 796 kCal
Fett 46 g
Salt 1.45 g
Kolhydrater 40 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept