Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

9
2
Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ytterfilé av vildsvin är ett mört kött med lätt viltkaraktär. Banka ut köttet i tunna skivor och panera i ost och torkad svamp. Bjud med en krämig purjolöksgrädde och picklade rödbetor. Servera gärna den festliga rätten med buljongkokt mathavre.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Picklade rödbetor

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 msk torkad dragon
ca 300 g rödbetor

Ytterefilé

60 g torkad svamp (kantarell, karljohan eller svart trumpet)
2 dl riven lagrad grevéost
3 ägg
600 g ytterfilé (av vildsvin)
ca 2 dl vetemjöl (eller majsstärkelse)
smör och rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar

Purjolöksgrädde

ca 250 g purjolök
3 dl vispgrädde

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj majsstärkelse. Ris är ett alternativ till mathavre.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ, byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Lena

2019-11-22

Paneringen blir lite kladdig, men värd besväret. Fantastiskt gott och härligt krispiga köttbitar. Tog resterna av paneringen i såsen faktiskt, och det blev jättegott!!

Bodil linnéa

2015-10-18

Paneringen fastnade i pannan. De blev ingen panering kvar. Jag stekte köttet i panna först sedan i en form. Tog paneringen över köttet o satte ugnen tills osten hade smält. Hela rätten blev god till sist.

Näringsvärde per portion

Energi 3333 KJ / 796 kCal
Fett 46 g
Salt 145 g
Kolhydrater 40 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden