Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor
Ytterfilé av vildsvin är ett mört kött med lätt viltkaraktär. Banka ut köttet i tunna skivor och panera i ost och torkad svamp. Bjud med en krämig purjolöksgrädde och picklade rödbetor. Servera gärna den festliga rätten med buljongkokt mathavre.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
Picklade rödbetor
Ytterefilé
Purjolöksgrädde
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj majsstärkelse. Ris är ett alternativ till mathavre.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ, byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Paneringen blir lite kladdig, men värd besväret. Fantastiskt gott och härligt krispiga köttbitar. Tog resterna av paneringen i såsen faktiskt, och det blev jättegott!!
Lena
2019-11-22Paneringen fastnade i pannan. De blev ingen panering kvar. Jag stekte köttet i panna först sedan i en form. Tog paneringen över köttet o satte ugnen tills osten hade smält. Hela rätten blev god till sist.
Bodil linnéa
2015-10-18