Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor
Ytterfilé av vildsvin är ett mört kött med lätt viltkaraktär. Banka ut köttet i tunna skivor och panera i ost och torkad svamp. Bjud med en krämig purjolöksgrädde och picklade rödbetor. Servera gärna den festliga rätten med buljongkokt mathavre.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
Picklade rödbetor
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 msk torkad dragon
ca 300 g rödbetor
Ytterefilé
60 g torkad svamp (kantarell, karljohan eller svart trumpet)
2 dl riven lagrad grevéost
3 ägg
600 g ytterfilé (av vildsvin)
ca 2 dl vetemjöl (eller majsstärkelse)
smör och rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
Purjolöksgrädde
ca 250 g purjolök
3 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3333 KJ / 796 kCal
Fett46 g
Salt1.45 g
Kolhydrater40 g
Protein52 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Paneringen blir lite kladdig, men värd besväret. Fantastiskt gott och härligt krispiga köttbitar. Tog resterna av paneringen i såsen faktiskt, och det blev jättegott!!
Lena
2019-11-22Paneringen fastnade i pannan. De blev ingen panering kvar. Jag stekte köttet i panna först sedan i en form. Tog paneringen över köttet o satte ugnen tills osten hade smält. Hela rätten blev god till sist.
Bodil linnéa
2015-10-18