Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ytterfilé av vildsvin är ett mört kött med lätt viltkaraktär. Banka ut köttet i tunna skivor och panera i ost och torkad svamp. Bjud med en krämig purjolöksgrädde och picklade rödbetor. Servera gärna den festliga rätten med buljongkokt mathavre.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Picklade rödbetor

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 msk torkad dragon
ca 300 g rödbetor

Ytterefilé

60 g torkad svamp (kantarell, karljohan eller svart trumpet)
2 dl riven lagrad grevéost
3 ägg
600 g ytterfilé (av vildsvin)
ca 2 dl vetemjöl (eller majsstärkelse)
smör och rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar

Purjolöksgrädde

ca 250 g purjolök
3 dl vispgrädde

Gör så här

08:00:00
00:30:00
00:05:00
00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.9 personer har röstat

Kommentarer

Paneringen blir lite kladdig, men värd besväret. Fantastiskt gott och härligt krispiga köttbitar. Tog resterna av paneringen i såsen faktiskt, och det blev jättegott!!

Lena

2019-11-22

Paneringen fastnade i pannan. De blev ingen panering kvar. Jag stekte köttet i panna först sedan i en form. Tog paneringen över köttet o satte ugnen tills osten hade smält. Hela rätten blev god till sist.

Bodil linnéa

2015-10-18

Näringsvärde per portion

Energi3333 KJ / 796 kCal
Fett46 g
Salt1.45 g
Kolhydrater40 g
Protein52 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Svampsås
Betyg 4.7 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Svampstuvning
Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Små kantarellpajer med dill och fetaost
Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pocherat ägg med dragongrädde och kantareller
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad