Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ytterfilé av vildsvin är ett mört kött med lätt viltkaraktär. Banka ut köttet i tunna skivor och panera i ost och torkad svamp. Bjud med en krämig purjolöksgrädde och picklade rödbetor. Servera gärna den festliga rätten med buljongkokt mathavre.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör de picklade rödbetorna en dag före servering. Koka upp ättika, socker, vatten och dragon. Låt svalna.
  2. Skala rödbetorna. Skiva och skär i tunna strimlor eller svarvade trådar. Lägg dem i den kalla lagen. Låt stå minst 8 timmar.
  3. Ytterfilé: Mixa svampen i en matberedare till ett pulver. Blanda med ost och ägg.
  4. 30 minuter före servering. Ansa, skölj, och skiva purjolöken tunnt. Fräs i 2 msk smör (för 4 port) i en stekpanna ca 5 minuter utan att den får färg.
  5. Purjolöksgrädde: Tillsätt grädden och låt koka ca 5 minuter, till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ytterfilé: Putsa och skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor (à ca 50 g). Lägg köttet mellan plastfilm och banka ut till ca 1/2 cm tjocka skivor. Krydda köttet runt om med salt och peppar.
  7. Vänd köttskivorna i mjöl och sedan i ost- och svampblandningen. Stek köttet i smör och olja ca 3 minuter per sida, tills det är gyllene.
  8. Servera med purjolöksgrädden och de picklade rödbetorna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj majsstärkelse. Ris är ett alternativ till mathavre.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ, byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklade rödbetor
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk torkad dragon
  • ca 300 g rödbetor
Ytterefilé
  • 60 g torkad svamp (kantarell, karljohan eller svart trumpet)
  • 2 dl riven lagrad grevéost
  • 3 ägg
  • 600 g ytterfilé (av vildsvin)
  • ca 2 dl vetemjöl (eller majsstärkelse)
  • smör och rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Purjolöksgrädde
  • ca 250 g purjolök
  • 3 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3333 kJ / 796 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept