Svamppaj med Västerbottensost och tomatsallad
Medans den här supersmarriga pajen, gjord på bland annat färska champinjoner, lök, timjan och Västerbottensost, tillagas i ugnen har du gott om tid till att duka och förbereda en fräsch sallad. Sen är det bara att äta och njuta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022
Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg (gärna fullkorn)
500 g färska champinjoner
2 gula lökar
2 msk olja
salt
peppar
4 ägg
2 dl mjölk
1 tsk torkad timjan
1 1/2 dl Västerbottensost
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
400 g plommontomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2385 KJ / 571 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod paj men jag använde trattkantareller som ger mer smak. Kastanjechampinjoner kan också passa. Bytte ut Västerbotten mot Prästost som jag hade hemma och tog också ost i själva äggstanningen plus ovanpå. Kommer att göra den fler gånger.
Anna-kajsa
2022-03-14Nä, den här fick vi tyvärr slänga :(
Linda
2022-02-20Väldigt smaklöst, inget vi gör om
Christine
2022-02-17