Svamppaj med Västerbottensost och tomatsallad

Medans den här supersmarriga pajen, gjord på bland annat färska champinjoner, lök, timjan och Västerbottensost, tillagas i ugnen har du gott om tid till att duka och förbereda en fräsch sallad. Sen är det bara att äta och njuta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg (gärna fullkorn)
500 g färska champinjoner
2 gula lökar
2 msk olja
salt
peppar
4 ägg
2 dl mjölk
1 tsk torkad timjan
1 1/2 dl Västerbottensost
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
400 g plommontomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2385 KJ / 571 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stJättegod paj men jag använde trattkantareller som ger mer smak. Kastanjechampinjoner kan också passa. Bytte ut Västerbotten mot Prästost som jag hade hemma och tog också ost i själva äggstanningen plus ovanpå. Kommer att göra den fler gånger.
Anna-kajsa
Nä, den här fick vi tyvärr slänga :(
Linda
Väldigt smaklöst, inget vi gör om
Christine