En galette är en enkel rustik paj som bakas på en plåt istället för i en form. Här toppar vi pajdegen med ricotta, potatis, majs, Västerbottensost och svartkål. Enkelt och otroligt gott, till vardags eller fest.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och ricotta.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi toppade med parmaskinka-mums!
Annika
2021-04-02Detta är inte en Galette enligt min mening. En Galette alltid gjord på BOVETEMJÖL annars är det ingen Galette. Bovetemjöl är nötigt i smaken. Blir alltså en helt annan fylligare smak. Dessutom glutenfritt. Mvh ania
Ania
2020-12-16Gott och enkelt att göra! Använde vitkål istället för grönkål. Kan nog vara gott med purjolök eller gullök i.
Josefine
2020-03-24