Galette med ricotta, potatis och majs

11
4
Galette med ricotta, potatis och majs

En galette är en enkel rustik paj som bakas på en plåt istället för i en form. Här toppar vi pajdegen med ricotta, potatis, majs, Västerbottensost och svartkål. Enkelt och otroligt gott, till vardags eller fest.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Galette med ricotta, potatis och majs

Ingredienser

4-6

Pajdeg

100 g
kallt smör
3 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1
litet ägg
1 msk
kallt vatten

Fyllning

1
burk ricottaost (à 250 g)
1
riven vitlöksklyfta
4 krm
salt
2 - 3
fasta potatisar
2 dl
frysta majskorn
1 dl
riven Västerbottensost
100 g
svart- eller grönkål
2 tsk
olja
2 krm
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och ricotta.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Använd färdig pajdeg om du vill spara tid.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Annika

2021-04-02

Vi toppade med parmaskinka-mums!

Ania

2020-12-16

Detta är inte en Galette enligt min mening. En Galette alltid gjord på BOVETEMJÖL annars är det ingen Galette. Bovetemjöl är nötigt i smaken. Blir alltså en helt annan fylligare smak. Dessutom glutenfritt. Mvh ania

Josefine

2020-03-24

Gott och enkelt att göra! Använde vitkål istället för grönkål. Kan nog vara gott med purjolök eller gullök i.

Testa liknande recept