Galette med ricotta, potatis och majs
En galette är en enkel rustik paj som bakas på en plåt istället för i en form. Här toppar vi pajdegen med ricotta, potatis, majs, Västerbottensost och svartkål. Enkelt och otroligt gott, till vardags eller fest.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
Pajdeg
100 g kallt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 litet ägg
1 msk kallt vatten
Fyllning
1 burk ricottaost (à 250 g)
1 riven vitlöksklyfta
4 krm salt
2 - 3 fasta potatisar
2 dl frysta majskorn
1 dl riven Västerbottensost
100 g svart- eller grönkål
2 tsk olja
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi toppade med parmaskinka-mums!
Annika
2021-04-02Detta är inte en Galette enligt min mening. En Galette alltid gjord på BOVETEMJÖL annars är det ingen Galette. Bovetemjöl är nötigt i smaken. Blir alltså en helt annan fylligare smak. Dessutom glutenfritt. Mvh ania
Ania
2020-12-16Gott och enkelt att göra! Använde vitkål istället för grönkål. Kan nog vara gott med purjolök eller gullök i.
Josefine
2020-03-24