Galette med ricotta, potatis och majs
En galette är en enkel rustik paj som bakas på en plåt istället för i en form. Här toppar vi pajdegen med ricotta, potatis, majs, Västerbottensost och svartkål. Enkelt och otroligt gott, till vardags eller fest.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
Pajdeg
100 g kallt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 litet ägg
1 msk kallt vatten
Fyllning
1 burk ricottaost (à 250 g)
1 riven vitlöksklyfta
4 krm salt
2 - 3 fasta potatisar
2 dl frysta majskorn
1 dl riven Västerbottensost
100 g svart- eller grönkål
2 tsk olja
2 krm svartpeppar
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och ricotta.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Använd färdig pajdeg om du vill spara tid.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi toppade med parmaskinka-mums!
Annika
2021-04-02Detta är inte en Galette enligt min mening. En Galette alltid gjord på BOVETEMJÖL annars är det ingen Galette. Bovetemjöl är nötigt i smaken. Blir alltså en helt annan fylligare smak. Dessutom glutenfritt. Mvh ania
Ania
2020-12-16Gott och enkelt att göra! Använde vitkål istället för grönkål. Kan nog vara gott med purjolök eller gullök i.
Josefine
2020-03-24