Paj mitt i veckan – jajamän! Den blir extra saftig när kycklingfärs används, och du kryddar upp den med båda vit- och rödlök. Äggstanningen blandar du ut med lite citron och timjan för att addera ännu mer smak! Och självklart serveras en grön sallad till detta. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2020
Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det mesta av äggstanningen rann rakt igenom pajformen, och det som stannade kvar tog längre än 20 minuter på sig att stelna, nästan 40 minuter. Pajen blev god men lite tråkig eftersom all krydda är i äggstanningen.
Tulle
2021-04-25