Kycklingpaj med timjan och citron
Paj mitt i veckan – jajamän! Den blir extra saftig när kycklingfärs används, och du kryddar upp den med båda vit- och rödlök. Äggstanningen blandar du ut med lite citron och timjan för att addera ännu mer smak! Och självklart serveras en grön sallad till detta. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2020
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 rödlök
1/2 msk olja
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
1/2 kruka timjan
1 förp pajdeg à 250 g (gärna fullkorn)
Sallad
1/2 påse salladsmix (à 125 g)
250 g sojabönor
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2866 KJ / 685 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater39 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det mesta av äggstanningen rann rakt igenom pajformen, och det som stannade kvar tog längre än 20 minuter på sig att stelna, nästan 40 minuter. Pajen blev god men lite tråkig eftersom all krydda är i äggstanningen.
Tulle
2021-04-25