UNDER 45 MIN | Medel

Bacon- och spenatpaj

Mer paj åt folket! Baconet steks knaprigt och läggs åt sidan medan spenaten och löken får fräsas samman. Spenatblandningen åker ned i den pajdegsklädda formen ihop med baconet samt lite av majsen. En äggstanning gör dem sällskap för fyllnad, och när pajen är klar äts den ihop med en sallad. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Låt spenaten rinna av. Skala och hacka löken.
  4. Stek bacon i en stekpanna. Lyft upp och låt det rinna av i ett durkslag. Stek spenaten och lök i samma panna.
  5. Häll av majsen. Rulla ut pajdegen i en smord pajform, ca 27 cm diameter (för 4 port), och lägg i spenat och bacon och hälften av majsen.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen.
  7. Sätt in pajen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills den stelnat.
  8. Servera pajen med sallad och resten av majsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Byt bacon mot strimlad rökt skinka. Vänd ner skinkan så att den blir varm efter att du har stekt spenat och lök i olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 gul lök
  • 2 förp klippt bacon (à 140 g)
  • 1/2 förp majskorn (à 340 g)
  • 250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 65 g salladsmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 2917 kJ / 698 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept