Bacon- och spenatpaj

10
2
Bacon- och spenatpaj

Mer paj åt folket! Baconet steks knaprigt och läggs åt sidan medan spenaten och löken får fräsas samman. Spenatblandningen åker ned i den pajdegsklädda formen ihop med baconet samt lite av majsen. En äggstanning gör dem sällskap för fyllnad, och när pajen är klar äts den ihop med en sallad. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

Bacon- och spenatpaj

Ingredienser

4 portioner
400 g
fryst bladspenat
1
gul lök
2
förp klippt bacon (à 140 g)
1/2
förp majskorn (à 340 g)
250 g
färsk pajdeg (gärna fullkorn)
6
ägg
2 dl
mjölk
2 krm
salt
1 krm
peppar
65 g
salladsmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Byt bacon mot strimlad rökt skinka. Vänd ner skinkan så att den blir varm efter att du har stekt spenat och lök i olja.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Ylva

2020-11-01

Blandade i fetaost också, det blev gott!

Sara

2020-01-24

Fick med färdigskuren skinka istället för bacon. Det var ingen hit!

Redaktionen ICAse

2020-01-27

Hej Sara! Vad tråkigt att du fick fel vara. Ta gärna kontakt med din ICA-butik! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2917 KJ / 698 kCal
Fett 48 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 32 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept