Bacon- och spenatpaj

Mer paj åt folket! Baconet steks knaprigt och läggs åt sidan medan spenaten och löken får fräsas samman. Spenatblandningen åker ned i den pajdegsklädda formen ihop med baconet samt lite av majsen. En äggstanning gör dem sällskap för fyllnad, och när pajen är klar äts den ihop med en sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 gul lök
2 förp klippt bacon (à 140 g)
1/2 förp majskorn (à 340 g)
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
6 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
65 g salladsmix
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2917 KJ / 698 kCal
Fett48 g
Salt3.7 g
Kolhydrater32 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Behöver man justera receptet om man använder färsk spenat istället för fryst?
Elin
2025-01-30Hej Elin! Det du behöver göra är att steka spenaten i omgångar, 400 g spenat är rätt skrymmande ;). Sen är det bara att laga efter receptet: Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-01-31Jättegod! Hade lite för liten pajform så all äggstanning rymdes inte och det tog längre tid för den att bli klar i ugnen.
Angelica
2024-06-11Det hade varit bra att förgrädda pajskalet, det blev ganska löst.
Lena
2023-12-17