Ost- och skinkpaj med sallad
En klassisk ost- och skinkpaj som sköter sig själv i ugnen medan du förbereder salladen. När pajen är klar serverar du den enkelt med den fräscha salladen gjord på körbärstomater och du har en måltid som hela familjen kan njuta av. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
Paj
1/2 purjolök
360 g strimlad, rökt skinka
1 msk olivolja
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk oregano
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g färsk pajdeg
Sallad
250 g körsbärstomater
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2307 KJ / 549 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater35 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Pajskalet behöver förgräddas för att inte bli degigt
Bente
2024-11-03Tror det hade blivit bättre med hälften av skinkan och mer äggblandning. Gott blev det iallafall!
Hanna
2024-03-10Receptet saknar pajdeg. :-)
Peter
2022-12-23