Svampnuggets i tortillas

Matiga vegetariska nuggets med champinjoner, krämig mozzarella och en fräsch tomatsallad förenat i en wrap blir en riktig hit! Bjud tillbehören i olika skålar och låt var och en rulla ihop sin egen wrap med svampnuggets.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Ingredienser
4 portioner
150 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 förpackning kokta vita bönor (à ca 400 g)
2 kokta skalade potatisar
1 dl ströbröd
1 ägg
1/2 dl hackad persilja
125 g salladslök
125 g mozzarella
tortillabröd till servering
Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1 schalottenlök
1 1/2 msk matyoghurt (10 %)
1 tsk sambal oelek
1 tsk finrivet citronskal
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2695 KJ / 646 kCal
Fett24 g
Salt2.81 g
Kolhydrater74 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Nuggetsen blev rätt torra hos oss, men såsen (eller ja, "salladen") är JÄVULSKT god! Lagar den ofta och har till allt möjligt. Ha i mer yoghurt så blir den såsigare och räcker längre :)
Johanna
2016-01-13