Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Svampnuggets i tortillas

Matiga vegetariska nuggets med champinjoner, krämig mozzarella och en fräsch tomatsallad förenat i en wrap blir en riktig hit! Bjud tillbehören i olika skålar och låt var och en rulla ihop sin egen wrap med svampnuggets direkt från grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med tomatsalladen. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken fint. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.
  2. Ansa och hacka champinjonerna. Skala och riv vitlöken.
  3. Stek champinjoner och vitlök i oljan i en stekpanna tills de får färg, ca 5 minuter. Krydda med 1 ½ krm av saltet (för 4 portioner) och hälften av pepparn. Låt svalna.
  4. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa bönor och potatis slätt. Blanda med champinjonfräset, ströbröd, ägg och persilja. Krydda med resterande mängd salt och peppar.
  5. Ta lite olja på händerna och forma smeten till ca 8 avlånga nuggets (för 4 portioner).
  6. Grilla nuggetsen runt om tills de får fin färg.
  7. Grilla salladslöken.
  8. Skiva mozzarellan tunt. Värm eventuellt tortillabröden på grillen.
  9. Servera svampnuggetsen i tortillabröd med tomatsallad, mozzarella och salladslök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av ströbröd, mozzarella, tortillabröd och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd och tortillabröd. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förpackning kokta vita bönor (à ca 400 g)
  • 2 kokta skalade potatisar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 125 g salladslök
  • 125 g mozzarella
  • tortillabröd till servering
Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 1/2 msk matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2695 kJ / 646 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer