Svampnuggets i tortillas

Matiga vegetariska nuggets med champinjoner, krämig mozzarella och en fräsch tomatsallad förenat i en wrap blir en riktig hit! Bjud tillbehören i olika skålar och låt var och en rulla ihop sin egen wrap med svampnuggets.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Ingredienser
4 portioner
150 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 förpackning kokta vita bönor (à ca 400 g)
2 kokta skalade potatisar
1 dl ströbröd
1 ägg
1/2 dl hackad persilja
125 g salladslök
125 g mozzarella
tortillabröd till servering
Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1 schalottenlök
1 1/2 msk matyoghurt (10 %)
1 tsk sambal oelek
1 tsk finrivet citronskal
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2695 KJ / 646 kCal
Fett24 g
Salt2.81 g
Kolhydrater74 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stNuggetsen blev rätt torra hos oss, men såsen (eller ja, "salladen") är JÄVULSKT god! Lagar den ofta och har till allt möjligt. Ha i mer yoghurt så blir den såsigare och räcker längre :)
Johanna