Svamplasagne med spenat

Lasagne går väl ärligt talat hem hos de flesta? Här i en lite uppgraderad variant med svamp och spenat i, istället för den klassiska köttfärsen. Servera sedan svamplasagnen med krispig hjärtsallad och du har en ny favorit-lasagne att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Ingredienser
4 portioner
ca 200 g portabellosvamp eller champinjoner
1 gul lök
200 g färsk spenat
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 msk chilisås
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp passerade tomater (à 500 g)
250 g cottage cheese
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
12 torra lasagneplattor
1 förp mozzarella (à 125 g)
Till servering
2 hjärtsallad
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2142 KJ / 504 kCal
Fett35 g
Salt3.6 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
22 stSupergod! Jag brukar dubbla mängden mozzarella på toppen 😊
Christina
Otroligt god!
Josefine
Lade till basilika oregano o mejram, ca 1 tsk av varje samt toppade m ost. Rev svampen. Lättlagad eftersom "ostsåsen" inte ska värmas.
Elin
Bästa vegetariska lasagnen som varit i vegetariska kassen på flera år
Alexandra
Riktigt god! Kommer att återkomma. Blandade även i lite stekt vego-färs. Blev omtyckt av samtliga vid bordet.
Carina
Dubblade keson enligt rekommendation. Missade inköp av fraiche så det blev färskost tryffel + 3 msk grädde + 1 dl gräddfil.
Anette
Jättegod! Enkel att göra och smakade så gott! Hade kunnat äta halva formen själv. Bytte ut grönsaksbuljongen till svampbuljong och hade i lite grönsaksfond i kesosåsen
Tilda
Väldigt god och enkel att göra. Dubblade mängden keso och tog även lite mer mozzarella ovanpå.
Ulrika
Väldigt god! Dubbla gärna mängden keso.
Veronica
God men varför så torr?
Ann-charlotte