Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fetagratinerad grönsakslasagne

Vegetarisk lasagne som smakar ljuvligt. Krämig béchamelsås gör denna utsökta fetagratinerade grönsakslasagne till en succé när man får gäster eller till vardagsmiddagen. Servera en god sallad och bröd till maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Vispa, i omgångar, ner mjölken. Vispa sönder ev klumpar. Låt såsen småputtra på låg värme i 5-10 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Dela och kärna ur paprikan. Skär i fyrkanter, ca 1 x 1 cm.
  4. Hetta upp olivolja i en vid kastrull/traktörpanna. Fräs grönsakerna i ca 5 minuter tills de blivit mjuka. Häll på krossade tomater och socker. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Täck bottnen i en ugnssäker form med ett generöst lager bechamelsås. Lägg på ett lager lasagneplattor, täck med ett tunt lager sås. Fördela sedan hälften av grönsaksblandningen över.
  6. Upprepa proceduren med plattor, bechamelsås, grönsaksblandning och lägg till sist på ett avslutande lager med plattor. Häll över resterande bechamelsås och avsluta med att smula över fetaosten.
  7. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 25-30 minuter. Sätt ugnen på grill, högsta värme. Låt lasagnen stå inne i ytterligare 3-4 minuter för att ge osten lite extra färg.
  8. Låt gärna lasagnen svalna i 10 minuter. Bjud en fräsch sallad och gott bröd därtill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 lasagneplattor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora gröna paprikor
  • 250 g champinjoner
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 krm socker
  • 2 msk olivolja (att steka i)
  • 150 g fetaost
Bechamelsås
  • 3 msk smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • salt
  • nymalen peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?