Svamplasagne med pesto och ricotta
Ljuvliga lasagneplattor och en smakrik svampfyllning är en fantastisk god kombination. Svampfyllningen gör du bland annat på tomat, bladspenat, fräst vitlök och rosmarin. Varvat med krämig ricotta och toppad med grana padano är denna lasagne en måltid dina smaklökar kommer att minnas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
Lasagne
Sallad
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god! Bytte ricotta mot mjölkfri fraiche, och osten mot en påse parveggio.
Anna
2022-11-13Gott och enkelt recept. Det blev torkad karl johan och färska champinjoner i vår lasagne. Det blev ca 750 gram isf 500 men det gjorde den saftig och god. Denna kommer vi att göra fler gånger
Marie
2021-09-13Gott, men gjorde med keso och broccoli istället för riccotta och spenat som jag saknade hemma. Peston gjorde jag på solrosfrön och pumpakärnor istället för nötter.
Ants
2016-12-07