Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamplasagne med pesto och ricotta

Ljuvliga lasagneplattor och en smakrik svampfyllning är en fantastisk god kombination. Svampfyllningen gör du bland annat på tomat, bladspenat, fräst vitlök och rosmarin. Varvat med krämig ricotta och toppad med grana padano är denna lasagne en måltid dina smaklökar kommer att minnas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken, vitlöken och svampen i oljan i en stekpanna. Låt steka tills vätskan kokat bort. Lägg upp på en tallrik.
  3. Häll ner tomaterna, vattnet och smulad buljongtärning i pannan och låt koka upp. Vänd ner spenaten och sedan svampen och peston. Krydda med salt och peppar. Hacka rosmarinen och vänd ner. 
  4. Varva svampsåsen med lasagneplattorna i en form, ca 20x30 cm. Klicka ricottan på vartannat lager. Avsluta med ett lager sås, lite ricotta och strö över grana padano. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Sallad: Strimla salladen och blanda med vinäger, olivolja, salt och peppar.
  6. Servera lasagnen med salladen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Lasagne
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g fryst svampmix
  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g bladspenat
  • 130 g pesto
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 15 lasagneplattor
  • 250 g ricottaost
  • 50 g grana padano
Sallad
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2861 kJ / 685 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept