Svamplasagne med pesto och ricotta
Ljuvliga lasagneplattor och en smakrik svampfyllning är en fantastisk god kombination. Svampfyllningen gör du bland annat på tomat, bladspenat, fräst vitlök och rosmarin. Varvat med krämig ricotta och toppad med grana padano är denna lasagne en måltid dina smaklökar kommer att minnas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g fryst svampmix
1 msk olja
500 g passerade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g bladspenat
130 g pesto
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
15 lasagneplattor
250 g ricottaost
50 g grana padano
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 685 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god! Bytte ricotta mot mjölkfri fraiche, och osten mot en påse parveggio.
Anna
2022-11-13Gott och enkelt recept. Det blev torkad karl johan och färska champinjoner i vår lasagne. Det blev ca 750 gram isf 500 men det gjorde den saftig och god. Denna kommer vi att göra fler gånger
Marie
2021-09-13Gott, men gjorde med keso och broccoli istället för riccotta och spenat som jag saknade hemma. Peston gjorde jag på solrosfrön och pumpakärnor istället för nötter.
Ants
2016-12-07