Svamplasagne med pesto och ricotta

330
4
Svamplasagne med pesto och ricotta

Ljuvliga lasagneplattor och en smakrik svampfyllning är en fantastisk god kombination. Svampfyllningen gör du bland annat på tomat, bladspenat, fräst vitlök och rosmarin. Varvat med krämig ricotta och toppad med grana padano är denna lasagne en måltid dina smaklökar kommer att minnas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Svamplasagne med pesto och ricotta

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g fryst svampmix
1 msk olja
500 g passerade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g bladspenat
130 g pesto
salt och peppar
1/2 kruka rosmarin
15 lasagneplattor
250 g ricottaost
50 g grana padano

Sallad

1/2 cosmopolitansallad
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

330

Kommentarer

Anna

2022-11-13

Väldigt god! Bytte ricotta mot mjölkfri fraiche, och osten mot en påse parveggio.

Marie

2021-09-13

Gott och enkelt recept. Det blev torkad karl johan och färska champinjoner i vår lasagne. Det blev ca 750 gram isf 500 men det gjorde den saftig och god. Denna kommer vi att göra fler gånger

Ants

2016-12-07

Gott, men gjorde med keso och broccoli istället för riccotta och spenat som jag saknade hemma. Peston gjorde jag på solrosfrön och pumpakärnor istället för nötter.

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 685 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 69 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden