Svamplasagne med pesto och ricotta

Betyg 3.5 av 5.
332 personer har röstat
4
Svamplasagne med pesto och ricotta

Ljuvliga lasagneplattor och en smakrik svampfyllning är en fantastisk god kombination. Svampfyllningen gör du bland annat på tomat, bladspenat, fräst vitlök och rosmarin. Varvat med krämig ricotta och toppad med grana padano är denna lasagne en måltid dina smaklökar kommer att minnas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Svamplasagne med pesto och ricotta

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

1   gul lök
1   vitlöksklyfta
500 g  fryst svampmix
1 msk  olja
500 g  passerade tomater
2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
200 g  bladspenat
130 g  pesto
salt och peppar
1/2   kruka rosmarin
15   lasagneplattor
250 g  ricottaost
50 g  grana padano

Sallad

1/2   cosmopolitansallad
1 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  olivolja

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
332 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god! Bytte ricotta mot mjölkfri fraiche, och osten mot en påse parveggio.

Anna

2022-11-13

Gott och enkelt recept. Det blev torkad karl johan och färska champinjoner i vår lasagne. Det blev ca 750 gram isf 500 men det gjorde den saftig och god. Denna kommer vi att göra fler gånger

Marie

2021-09-13

Gott, men gjorde med keso och broccoli istället för riccotta och spenat som jag saknade hemma. Peston gjorde jag på solrosfrön och pumpakärnor istället för nötter.

Ants

2016-12-07

Näringsvärde per portion

Energi2861 KJ / 685 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Galettes comple med kassler, spenat och ägg
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pappardelle med rostbiff och basilika
Betyg 3.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonirisotto med champinjoner och sojabönor
Betyg 3.5 av 5.
269 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig svamppasta med rucola
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad portabello med kronärtskocksgratäng
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga