Pappardelle med rostbiff och basilika

74
1
Pappardelle med rostbiff och basilika

Papardelle är de breda pastabanden som i denna rätt serveras med mör och saftig rostbiff och basilika. För att få fram den något höstiga känslan och smaken steks den tillsammans med svamp och purjolök. Grädden hälls över och förvandlar ingredienserna till en krämig sås. Toppa med lite ost!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Pappardelle med rostbiff och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 port papardelle
250 g champinjoner
1/2 purjolök
ca 600 g rostbiff
1/2 kruka basilika
100 g grana padano
1 msk olja
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentar

Hanna

2020-04-01

En favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 3329 KJ / 796 kCal
Fett 37 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 56 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden