Pappardelle med rostbiff och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pappardelle med rostbiff och basilika

Papardelle är de breda pastabanden som i denna rätt serveras med mör och saftig rostbiff och basilika. För att få fram den något höstiga känslan och smaken steks den tillsammans med svamp och purjolök. Grädden hälls över och förvandlar ingredienserna till en krämig sås. Toppa med lite ost!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och skiva svamp och purjolök. Strimla rostbiff och basilika och riv osten.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Bryn rostbiff, svamp och purjolök i omgångar i olja i en stekpanna.  Lägg över i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda i grädden och krydda med basilika och timjan. Låt koka upp. Rör i hälften av osten.
  6. Servera pastan med rostbiffsåsen och resten av osten.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port papardelle
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 purjolök
  • ca 600 g rostbiff
  • 1/2 kruka basilika
  • 100 g grana padano
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3329 kJ / 796 kCal