Bakad portabello med kronärtskocksgratäng

9
0
Bakad portabello med kronärtskocksgratäng

En krämig kronärtskocksgratäng passar utmärkt ihop med bakad portabello. Gratängen gör du med hjälp av en potatisgratäng, kronärtskocksbottnar, persilja och vitlök. Portabellon fyller du med bönfyllning och ost. Servera tillsammans med fräsch sallad och krispiga morötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Bakad portabello med kronärtskocksgratäng

Ingredienser

4 portioner

Gratäng

1
burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1
kruka persilja
800 g
potatisgratäng
1
vitlöksklyfta

Portabello

400 g
portabellosvampar
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1/2 dl
solrosfrön
100 g
grana padano

Sallad

1
kruksallad
2
morötter

För alla

Rätten är glutenfri men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Servera gärna salladen med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2743 KJ / 657 kCal
Fett 37 g
Salt 4.16 g
Kolhydrater 42 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept