Bakad portabello med kronärtskocksgratäng

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Bakad portabello med kronärtskocksgratäng

En krämig kronärtskocksgratäng passar utmärkt ihop med bakad portabello. Gratängen gör du med hjälp av en potatisgratäng, kronärtskocksbottnar, persilja och vitlök. Portabellon fyller du med bönfyllning och ost. Servera tillsammans med fräsch sallad och krispiga morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Bakad portabello med kronärtskocksgratäng

Ingredienser

4 portioner

Gratäng

1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1 kruka persilja
800 g potatisgratäng
1 vitlöksklyfta

Portabello

400 g portabellosvampar
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1/2 dl solrosfrön
100 g grana padano

Sallad

1 kruksallad
2 morötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2743 KJ / 657 kCal
Fett37 g
Salt4.16 g
Kolhydrater42 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Galettes comple med kassler, spenat och ägg
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kronärtskocksmos
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med basilika och rimmat fläsk
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiligrillade kronärtskocksbottnar
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade kronärtskockor
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga