Svamplasagne med pesto och ricotta

Betyg 3.5 av 5.333 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Svamplasagne med pesto och ricotta

Ljuvliga lasagneplattor och en smakrik svampfyllning är en fantastisk god kombination. Svampfyllningen gör du bland annat på tomat, bladspenat, fräst vitlök och rosmarin. Varvat med krämig ricotta och toppad med grana padano är denna lasagne en måltid dina smaklökar kommer att minnas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Svamplasagne med pesto och ricotta

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g fryst svampmix
1 msk olja
500 g passerade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g bladspenat
130 g pesto
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
15 lasagneplattor
250 g ricottaost
50 g grana padano

Sallad

1/2 cosmopolitansallad
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Väldigt god! Bytte ricotta mot mjölkfri fraiche, och osten mot en påse parveggio.

    Anna

  • Gott och enkelt recept. Det blev torkad karl johan och färska champinjoner i vår lasagne. Det blev ca 750 gram isf 500 men det gjorde den saftig och god. Denna kommer vi att göra fler gånger

    Marie

  • Gott, men gjorde med keso och broccoli istället för riccotta och spenat som jag saknade hemma. Peston gjorde jag på solrosfrön och pumpakärnor istället för nötter.

    Ants

Näringsvärde per portion

Energi2861 KJ / 685 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pappardelle med rostbiff och basilika
    Betyg 3.6 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad