Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa
Portabellosvamp passar ypperligt på grillen och som vegetariskt alternativ till hamburgare. Bygg portabelloburgaren med blåmögelost, picklad rödlök och päronsalsa, och du har en underbar vegoburgare.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
2 rödlökar
2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
Burgare
4 portabellasvampar (gärna grillportabello)
2 msk olivolja
2 fasta päron
4 skivor burger blue (skivad ädelost)
2 msk mango chutney
4 hamburgerbröd
50 g färskost
30 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 480 kCal
Fett23 g
Salt0.94 g
Kolhydrater53 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket trevliga smaker. Inte lika mättande som en vanlig burgare såklart, men när det passar var den väldigt god!
Sanna
2022-02-25