Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

14
0
Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

Portabellosvamp passar ypperligt på grillen och som vegetariskt alternativ till hamburgare. Bygg portabelloburgaren med blåmögelost, picklad rödlök och päronsalsa, och du har en underbar vegoburgare.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök

2
rödlökar
2 dl
vatten
1 dl
strösocker
1/2 dl
ättiksprit (12%)

Burgare

4
portabellasvampar (gärna grillportabello)
2 msk
olivolja
2
fasta päron
4
skivor burger blue (skivad ädelost)
2 msk
mango chutney
4
hamburgerbröd
50 g
färskost
30 g
rucola

För alla

Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2015 KJ / 480 kCal
Fett 23 g
Salt 0.94 g
Kolhydrater 53 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept