Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
1
Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

Portabellosvamp passar ypperligt på grillen och som vegetariskt alternativ till hamburgare. Bygg portabelloburgaren med blåmögelost, picklad rödlök och päronsalsa, och du har en underbar vegoburgare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Portabelloburgare med blue cheese och päronsalsa

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök

2   rödlökar
2 dl  vatten
1 dl  strösocker
1/2 dl  ättiksprit (12%)

Burgare

4   portabellasvampar (gärna grillportabello)
2 msk  olivolja
2   fasta päron
4   skivor burger blue (skivad ädelost)
2 msk  mango chutney
4   hamburgerbröd
50 g  färskost
30 g  rucola

För alla

Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Mycket trevliga smaker. Inte lika mättande som en vanlig burgare såklart, men när det passar var den väldigt god!

Sanna

2022-02-25

Näringsvärde per portion

Energi2015 KJ / 480 kCal
Fett23 g
Salt0.94 g
Kolhydrater53 g
Protein11 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Osthamburgare
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron på grillen med mandel och aprikosmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Portabelloteriyaki med rostad pak choi
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade päron med mintchokladsås och rostade nötter
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga