Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram

En härlig carpaccio på svamp med citronette och färsk mejram som passar perfekt till förrätt. Skiva champinjoner, kantareller och portabellasvamp och placera på tallrik. Ringla sedan över den sötsyrliga dressingen och toppa med mejram före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skiva all svamp så tunt som det är möjligt.
  2. Pensla tallrikarna med olivolja och fördela svampen på dessa.
  3. Blanda olivolja, socker, svartpeppar och citronjuicen med stavmixer eller kör i food processor. Smaka av med salt.
  4. Häll eller ringla dressingen över svampen på tallrikarna och strö lite plockad mejram över alltsammans.

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 4 st portabellasvamp (stora bruna champinjonliknande svampar)
  • 10 st vita champinjoner
  • 50 g färska kantareller
  • 1 dl god olivolja
  • 1 tsk råsocker
  • saften av 1/2 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl plockad färsk mejram
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?