Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM |

Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger

Slät svampsoppa med trattkantareller, vitt vin, schalottenlök och grädde. Matigt med hemlagade kycklingpiroger av smördeg till, fyllda med kyckling, äpple och purjolök. Pensla med ägg och grädda gyllenbruna. God kombination till lunch, middag eller förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala lök och potatis. Skär dem i bitar. Rensa svampen.
  2. Lägg svampen i en kastrull och låt vätskan koka bort på svag värme. Lägg i smöret och fräs svampen ordentligt tillsammans med lök och potatis. Häll på vinet och koka in det i svampen några minuter. Tillsätt därefter buljong och grädde. Koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Piroger: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Riv äpplet grovt. Strimla kycklingen.
  4. Bryn kycklingen i matfettet, tillsätt purjon och stek den mjuk. Smaksätt med salt och peppar, blanda i äpplena.
  5. Sätt ugnen på 200˚C.
  6. Rulla ut smördegen och skär den i 9 lika stora bitar. Lägg fyllningen mitt på degen. Pensla kanterna runtom med uppvispat ägg. Vik ihop dem och tryck till kanterna med en gaffel.
  7. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av ägget.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  9. Servera soppan med pirogerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och smördegen. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Ev kan glutenfri smördeg, som ej innehåller laktos, användas.
Gör äggfri: läs noga ingrediensförteckningen på smördegen. Uteslut ägget och pensla med t ex mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 3 schalottenlökar
  • 1 medelstor potatis
  • 1 l trattkantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • flingsalt
  • svartpeppar
Piroger
  • 1 purjolök
  • 1 äpple
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g kyld smördeg
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3260 kJ / 780 kCal