Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger

11
1
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger

Slät svampsoppa med trattkantareller, vitt vin, schalottenlök och grädde. Matigt med hemlagade kycklingpiroger av smördeg till, fyllda med kyckling, äpple och purjolök. Pensla med ägg och grädda gyllenbruna. God kombination till lunch, middag eller förrätt.

Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger

Ingredienser

4 portioner

Soppa

3 schalottenlökar
1 medelstor potatis
1 l trattkantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
2 msk smör
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar

Piroger

1 purjolök
1 äpple
400 g kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
250 g kyld smördeg
1 ägg

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och smördegen. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Ev kan glutenfri smördeg, som ej innehåller laktos, användas.
Gör äggfri: läs noga ingrediensförteckningen på smördegen. Uteslut ägget och pensla med t ex mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Göran

2018-03-10

Utmärkt efter förstärkning: Använd gärna svampbuljong, ta mera trattkantareller och dubbelt så mycket grädde. Låt den gärna koka en stund för att dra ut svampsmaken.

Näringsvärde per portion

Energi 3260 KJ / 780 kCal
Fett 57.1 g
Kolhydrater 33.2 g
Protein 28.4 g
Läs mer om näringsvärden