Slät svampsoppa med trattkantareller, vitt vin, schalottenlök och grädde. Matigt med hemlagade kycklingpiroger av smördeg till, fyllda med kyckling, äpple och purjolök. Pensla med ägg och grädda gyllenbruna. God kombination till lunch, middag eller förrätt.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och smördegen. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Ev kan glutenfri smördeg, som ej innehåller laktos, användas.
Gör äggfri: läs noga ingrediensförteckningen på smördegen. Uteslut ägget och pensla med t ex mjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Göran
2018-03-10Utmärkt efter förstärkning: Använd gärna svampbuljong, ta mera trattkantareller och dubbelt så mycket grädde. Låt den gärna koka en stund för att dra ut svampsmaken.