Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Slät svampsoppa med trattkantareller, vitt vin, schalottenlök och grädde. Matigt med hemlagade kycklingpiroger av smördeg till, fyllda med kyckling, äpple och purjolök. Pensla med ägg och grädda gyllenbruna. God kombination till lunch, middag eller förrätt.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
3 schalottenlökar
1 medelstor potatis
1 l trattkantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
2 msk smör
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
Piroger
1 purjolök
1 äpple
400 g kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
250 g kyld smördeg
1 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3260 KJ / 780 kCal
Fett57.1 g
Kolhydrater33.2 g
Protein28.4 g
Kommentar
Utmärkt efter förstärkning: Använd gärna svampbuljong, ta mera trattkantareller och dubbelt så mycket grädde. Låt den gärna koka en stund för att dra ut svampsmaken.
Göran
2018-03-10