Mjuk korint- och aprikoskaka

8
1
Mjuk korint- och aprikoskaka

Mjuk kaka av typen engelsk fruktkaka, med korinter och torkad aprikos. Torkad frukt och brun farin ger den fyllig sötma. Kakan är smaksatt med rivet apelsinskal och färskpressad juice, och rik på både ägg och smak. Låt gärna fruktkakan stå en dag innan servering i tunna skivor. Bra som present!

Mjuk korint- och aprikoskaka

Ingredienser

12 bitar
200 g torkade aprikoser
rivet skal från 1 stor apelsin
1 dl pressad apelsinjuice
4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl korinter (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
200 g smör eller margarin
2 dl brun farin strö
4 ägg
matfett till formen
ströbröd till formen

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Använd glutenfritt ströbröd eller kokosflingor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Marie

2012-11-14

Mycket god och smakrik kaka! Gillade speciellt korinterna, de gav jättegod smak.

Näringsvärde per portion

Energi 1344 KJ / 322 kCal
Fett 165 g
Kolhydrater 372 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden