Mjuk korint- och aprikoskaka

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Mjuk korint- och aprikoskaka

Mjuk kaka av typen engelsk fruktkaka, med korinter och torkad aprikos. Torkad frukt och brun farin ger den fyllig sötma. Kakan är smaksatt med rivet apelsinskal och färskpressad juice, och rik på både ägg och smak. Låt gärna fruktkakan stå en dag innan servering i tunna skivor. Bra som present!

Mjuk korint- och aprikoskaka

Ingredienser

12 bitar
200 g  torkade aprikoser
rivet skal från 1   stor apelsin
1 dl  pressad apelsinjuice
4 1/2 dl  vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
1 tsk  bakpulver
1 1/2 dl  korinter (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
200 g  smör eller margarin
2 dl  brun farin strö
4   ägg
matfett till formen
ströbröd till formen

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Använd glutenfritt ströbröd eller kokosflingor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Mycket god och smakrik kaka! Gillade speciellt korinterna, de gav jättegod smak.

Marie

2012-11-14

Näringsvärde per portion

Energi1344 KJ / 322 kCal
Fett16.5 g
Kolhydrater37.2 g
Protein5.2 g

Testa liknande recept

Brittisk plumpudding
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banansmoothie på havredryck
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga