Mjuk korint- och aprikoskaka
Mjuk kaka av typen engelsk fruktkaka, med korinter och torkad aprikos. Torkad frukt och brun farin ger den fyllig sötma. Kakan är smaksatt med rivet apelsinskal och färskpressad juice, och rik på både ägg och smak. Låt gärna fruktkakan stå en dag innan servering i tunna skivor. Bra som present!
Ingredienser
12 bitar
200 g torkade aprikoser
rivet skal från 1 stor apelsin
1 dl pressad apelsinjuice
4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl korinter (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
200 g smör eller margarin
2 dl brun farin strö
4 ägg
matfett till formen
ströbröd till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1344 KJ / 322 kCal
Fett16.5 g
Kolhydrater37.2 g
Protein5.2 g
Kommentar
Mycket god och smakrik kaka! Gillade speciellt korinterna, de gav jättegod smak.
Marie
2012-11-14