Svampgryta med jordärtskockor

26
3 Klimatsmart
Svampgryta med jordärtskockor

En mustig svampgryta gjord på shiitake och kastanjechampinjoner. Fräs svampen tillsammans med jordärtskockor, salladslök, vin och kryddor och du har kanske skaffat dig en ny favoritgryta. Äts gärna ihop med fioripasta och härligt gröna haricots verts.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018

Svampgryta med jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner
300 g
jordärtskockor
150 g
shiitakesvamp
250 g
kastanjechampinjoner
125 g
salladslök
1
röd chili
2 msk
olivolja
2 dl
rött matlagningsvin
500 g
passerade tomater
4
port pasta (gärna fiori)
150 g
haricots verts (bönor)
-
salt
1
kruka persilja

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Pressa i lite vitlök i grytan eller krydda med rosmarin eller timjan.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Emilie

2018-03-07

Totalt smaklös.... Hjälpte lite med japansk soya på. Ha dubbelt med persilja! Buljong kanske och timjan!

Lisa

2017-12-18

Eftersom jordärtskocka smakar så mycket tar det tyvärr över lite mycket. För att låta svampen få ta en större plats skulle jag bytt ut hälften till potatis.

Nathalie

2017-12-04

Trist smak. Det var någonting som saknades. Pressade även i vitlök. Lite buljong hade inte varit fel!

Näringsvärde per portion

Energi 1916 KJ / 457 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 74 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept