Sparris- och potatissallad med ärt- och myntadressing
Vackert grön är sparris- och potatissalladen som också rymmer haricots verts. Dressingen på gröna ärtor får en fräsch smak av mynta. Servera salladen upplagd på ett fat tillsammans med kokta ägg, sallad, gurka och toppa med krutonger.
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
150 g haricots verts (bönor)
250 g grön sparris
4 ägg
Dressing
2 dl frysta gröna ärtor
1 kruka mynta
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
salt
peppar
1/2 citron
2 sallad (gärna crunchita)
1 kruka dill
250 g snackgurka
krutong
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan krutonger till servering.
Energi1774 KJ / 424 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein16 g
Kommentarer