Svampcrêpes

Svampcrêpes, en ljuvlig pannkaka fylld med en underbar svampstuvning. Använd tex kantareller eller champinjoner i stuvningen, fördela på pannkakorna, toppa med ost och skjuts in i ugnen så har du en krämig supergod middag att servera!

Ingredienser
4 portioner
500 g svamp t ex kantareller, trattkantareller eller champinjoner, (500 g motsvarar ca 1 l svamp, för 4 port)
1 gul lök
3 msk smör
salt
peppar
2 1/2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
8 kylda eller frysta pannkakor utan socker
1 1/2 dl riven lagrad ost
Till servering
sallad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2644 KJ / 632 kCal
Fett42 g
Salt3.2 g
Kolhydrater46 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer