Crêpes med kräftor och svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Crêpes med kräftor och svamp

Crêpes är en utmärkt middag att tillaga då man fått lite pannkakor över. I denna variant fylls pannkakorna med en stuvning gjord på svamp och kräftstjärtar. Strö över riven ost innan gratinering. Servera med en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken, salt och ägg. Stek crêpes (små tunna pannkakor) i matfettet.
  3. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen i matfettet, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken under omrörning och låt koka ca 5 minuter. Rör ner hälften av osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt kräftstjärtarna rinna av och skär dem ev. i bitar. Blanda ner dem i svampen.
  5. Fördela fyllningen på crêpen och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och strö på resten av osten.
  6. Sätt formen mitt i ugnen 10-15 minuter eller till osten fått fin färg.
  7. Servera crêpen med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • smör eller margarin till stekning
  • 250 g blandad svamp som kantareller, Karl Johan, trattkantareller eller champinjoner
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 dl riven prästost
  • salt och peppar
  • 170 g kräftor i lake
Till servering
  • sallad (t ex tomat- och löksallad)
Lägg till i inköpslistan