Crêpes med kräftor och svamp

6
0
Crêpes med kräftor och svamp

Crêpes är en utmärkt middag att tillaga då man fått lite pannkakor över. I denna variant fylls pannkakorna med en stuvning gjord på svamp och kräftstjärtar. Strö över riven ost innan gratinering. Servera med en grönsallad.

Crêpes med kräftor och svamp

Ingredienser

4 portioner
5 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 ägg
smör eller margarin till stekning
250 g blandad svamp som kantareller, Karl Johan, trattkantareller eller champinjoner
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 1/2 dl mjölk
2 dl riven prästost
salt och peppar
170 g kräftor i lake

Till servering

sallad (t ex tomat- och löksallad)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer