Svampbuljong med kyckling och jordärtskocka

12
2
Svampbuljong med kyckling och jordärtskocka

Laga egen svampbuljong med detta recept där buljongen får smak av blandad svamp som kantareller och skogschampinjoner samt timjan, sherry och fond. Servera som mustig soppa med kyckling och jordärtskocka för en magisk middag som sätter guldkant i höstmörkret.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Svampbuljong med kyckling och jordärtskocka

Ingredienser

4 portioner
500 g blandad svamp (t ex kantareller och skogschampinjoner)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
5 timjankvistar
2 msk olivolja
1 dl torr sherry
3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
2 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 jordärtskockor
salt
svartpeppar
1/2 dl hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna buljongen med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Simon

2020-08-27

Extremt gott! Vilken överraskning med jordärtskockor

Alejandro

2020-08-27

Jag lagade för middagen i veckan och det var fantastik!! 😋 Vi visste inte att jordärtskockor kan ätas råa.

Näringsvärde per portion

Energi 1208 KJ / 288 kCal
Fett 13 g
Salt 5 g
Kolhydrater 12 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden