Svampbuljong med kyckling och jordärtskocka
Laga egen svampbuljong med detta recept där buljongen får smak av blandad svamp som kantareller och skogschampinjoner samt timjan, sherry och fond. Servera som mustig soppa med kyckling och jordärtskocka för en magisk middag som sätter guldkant i höstmörkret.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g blandad svamp (t ex kantareller och skogschampinjoner)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
5 timjankvistar
2 msk olivolja
1 dl torr sherry
3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
2 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 jordärtskockor
salt
svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1208 KJ / 288 kCal
Fett13 g
Salt5 g
Kolhydrater12 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Extremt gott! Vilken överraskning med jordärtskockor
Simon
2020-08-27Jag lagade för middagen i veckan och det var fantastik!! 😋 Vi visste inte att jordärtskockor kan ätas råa.
Alejandro
2020-08-27