Den delikata solrossläktingen jordärtskocka går att tillaga på många sätt. Ugnsbakad blir den mjuk och söt, perfekt att fritera, använda till buljong och mixa till kräm. Toppa med råhyvlad jordärtskocka och jordärtskockschips. En fulländad förrätt – på bara en råvara!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i panko/surdegsbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme. Välj mjölkproteinfritt matfett. Kontrollera innehållet i panko/surdegsbröd.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag blir inte klok på hur många jordärtsskockor som ska ugnsbakas, friteras etc. Det är ju tråkigt om man först lägger in alla utom 4 i ugnen och sedan tar hälften av de 4 till buljongen och därefter ska använda 4 till att fritera. Då ligger man på minus 2 skockor.
Eva
2021-05-16