Förrätt med jordärtskocka på fem sätt

65
0
Förrätt med jordärtskocka på fem sätt

Den delikata solrossläktingen jordärtskocka går att tillaga på många sätt. Ugnsbakad blir den mjuk och söt, perfekt att fritera, använda till buljong och mixa till kräm. Toppa med råhyvlad jordärtskocka och jordärtskockschips. En fulländad förrätt – på bara en råvara!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Förrätt med jordärtskocka på fem sätt

Ingredienser

4 portioner
600 g
jordärtskockor (600 g motsvarar ca 18 st medelstora skockor)

Buljong på skockor

1
silverlök
1 msk
smör
1 msk
japansk soja
1 l
vatten
8
timjankvistar

Jordärtskockskräm

1/2 dl
crème fraiche
1 krm
salt

Friterade skockor

1 dl
vetemjöl
2
ägg
2 dl
panko (asiatiskt ströbröd) eller torkat rivet surdegsbröd
4 dl
neutral olja

Råhyvlade jordärskockor

2
medelstora jordärtskockor
-
is

Jordärtskockschips

4
små jordärtskockor
4 dl
rapsolja

Till servering

färsk timjan (till garnering)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i panko/surdegsbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme. Välj mjölkproteinfritt matfett. Kontrollera innehållet i panko/surdegsbröd.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1997 KJ / 477 kCal
Fett 21 g
Salt 1.47 g
Kolhydrater 55.6 g
Protein 12.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept