Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu
Om du letar efter ett nytt och spännande recept så “say no more”; väntan är över! Prova dessa raggmunkar med jordärtskocka, svampragu och en syrlig tomatsallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023
Ingredienser
4 portioner
Raggmunk
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar (2 bakpotatisar motsvarar ca 500 g potatis)
300 g jordärtskocka
2 msk smör eller margarin
Svampragu
ca 200 g portabellosvamp eller ostronskivling
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
350 g färgmixade tomater
1/2 msk olja
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2849 KJ / 681 kCal
Fett41 g
Salt1.5 g
Kolhydrater58 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och mättande!
Anders olof
2023-10-04beräkna 1,5 timma , 45 min är rent för lite Maten är väl värd att vänta på så gott
Marie
2023-10-04Så gott! Vi tog Ica’s frysta svampmix istället, blev superbra!
Terese
2023-02-21