Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Röd risotto med rispasta och bulgur

Det är inte alltid man har tid att göra en riktig risotto. Detta recept är en annorlunda variant med grönsaker som paprika, zucchini och champinjoner. Röd risotto med rispasta och bulgur är gott att servera till kött, fisk eller fågel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken, fräs den i hälften av oljan i en gryta. Tillsätt pastan och bulguren och fräs hastigt.
  2. Koka upp vattnet och häll det över pastan och bulgurn. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och kryddorna och rör om. Låt koka på svag värme, utan lock, tills allt vattnet har dunstat bort, ca 10-15 munuter. Skölj grönsakerna.
  3. Skär zucchini i små stavar och stek det tillsammans med skivade champinjoner i msk av olivoljan. Skölj och hacka paprikorna grovt, skala och finhacka morot och fräs det i resterande olja. Blanda ihop allt. Strö över persiljan.

Tips

Gott att servera till kött, fisk eller fågel.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 stor gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl risonipasta
  • 3 dl bulgur
  • 10 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen peppar
  • 1 zucchini
  • 1 liter champinjoner (1 liter motsvarar ca 300 g)
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1 morot
Garnering
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?