Röd risotto med rispasta och bulgur
Det är inte alltid man har tid att göra en riktig risotto. Detta recept är en annorlunda variant med grönsaker som paprika, zucchini och champinjoner. Röd risotto med rispasta och bulgur är gott att servera till kött, fisk eller fågel.
Ingredienser
6 portioner
1 stor gul lök
4 msk olivolja
3 dl risonipasta
3 dl bulgur
10 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk malen peppar
1 zucchini
300 g champinjoner
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
1 morot
hackad persilja (till garnering)
För alla
Kontrollera innehållet i buljongen och risonin.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten.
Gör så här
Tips
Gott att servera till kött, fisk eller fågel.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2118 KJ / 504 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein14 g
Kommentar
Denna gjorda jag till grillade kycklingfiléer. Underbart gott men det blev mycket. Skulle nog säga att det räcker till mer än 6 personer faktiskt.
Helena
2009-03-17