Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor
Denna mustiga burgundiska gryta med välsmakande och vackra foliebakade gulbetor är väl värd sin tid. Låt din Boeuf bourguignon koka ihop på svag värme tills köttet är mört och servera direkt din smakrika gryta med gulbetorna samt varm bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
125 g champinjoner
70 g bacon
ca 800 g grytbitar av nöt
1 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl rött matlagningsvin
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
4 port bulgur eller annat gryn
1 tsk salt
2 krm peppar
Foliebakade gulbetor
500 g gulbetor
1 tsk torkad oregano
skalet av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3110 KJ / 744 kCal
Fett35 g
Kolhydrater46 g
Protein57.8 g
Kommentarer
Hyfsat recept, men betorna kändes off
Andreas
2020-09-28Matlagningsvin i en boeuf bourguignon ...Hu!
Katarina
2018-10-01Helt klart en god köttgryta men gulbetorna fick inget höjdarbetyg hos oss. Måste finns ett godare sätt att göra dem på?
Krister
2011-11-30