Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
3
Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Denna mustiga burgundiska gryta med välsmakande och vackra foliebakade gulbetor är väl värd sin tid. Låt din Boeuf bourguignon koka ihop på svag värme tills köttet är mört och servera direkt din smakrika gryta med gulbetorna samt varm bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
125 g  champinjoner
70 g  bacon
ca 800 g  grytbitar av nöt
1 msk  smör eller margarin
1 msk  tomatpuré
3 msk  vetemjöl
2 1/2 dl  rött matlagningsvin
4 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk  torkad timjan
2   lagerblad
4   port bulgur eller annat gryn
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Foliebakade gulbetor

500 g  gulbetor
1 tsk  torkad oregano
skalet av 1/2   citron
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
150 g  fetaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Hyfsat recept, men betorna kändes off

Andreas

2020-09-28

Matlagningsvin i en boeuf bourguignon ...Hu!

Katarina

2018-10-01

Helt klart en god köttgryta men gulbetorna fick inget höjdarbetyg hos oss. Måste finns ett godare sätt att göra dem på?

Krister

2011-11-30

Näringsvärde per portion

Energi3110 KJ / 744 kCal
Fett35 g
Kolhydrater46 g
Protein57.8 g

Testa liknande recept

Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.
119 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili med gräddfil och picklad lök
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbas
Betyg 3.1 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepprig gryta
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga