Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
3
Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Denna mustiga burgundiska gryta med välsmakande och vackra foliebakade gulbetor är väl värd sin tid. Låt din Boeuf bourguignon koka ihop på svag värme tills köttet är mört och servera direkt din smakrika gryta med gulbetorna samt varm bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
125 g  champinjoner
70 g  bacon
ca 800 g  grytbitar av nöt
1 msk  smör eller margarin
1 msk  tomatpuré
3 msk  vetemjöl
2 1/2 dl  rött matlagningsvin
4 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk  torkad timjan
2   lagerblad
4   port bulgur eller annat gryn
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Foliebakade gulbetor

500 g  gulbetor
1 tsk  torkad oregano
skalet av 1/2   citron
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
150 g  fetaost

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: red grytan med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl, servera med ris eller glutenfritt gryn, t ex quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, uteslut fetaosten eller ersätt den med mjölkfritt alternativ, t ex tofu (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Livsmedelsverket avråder från tillagning eller förvaring av sura rätter i aluminiumfolie. Därför gör vi i detta recept paketet med bakplåtspapper, närmast maten och aluminium ytterst.

För mer stuns i svampen kan man steka den separat och tillsätta i grytan först vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Hyfsat recept, men betorna kändes off

Andreas

2020-09-28

Matlagningsvin i en boeuf bourguignon ...Hu!

Katarina

2018-10-01

Helt klart en god köttgryta men gulbetorna fick inget höjdarbetyg hos oss. Måste finns ett godare sätt att göra dem på?

Krister

2011-11-30

Näringsvärde per portion

Energi3110 KJ / 744 kCal
Fett35 g
Kolhydrater46 g
Protein57.8 g

Testa liknande recept

Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis
Betyg 3.8 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.7 av 5.
452 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttgryta med oliver & bönor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammgryta
Betyg 2.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon
Betyg 4.5 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga