Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
3
Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Denna mustiga burgundiska gryta med välsmakande och vackra foliebakade gulbetor är väl värd sin tid. Låt din Boeuf bourguignon koka ihop på svag värme tills köttet är mört och servera direkt din smakrika gryta med gulbetorna samt varm bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
125 g champinjoner
70 g bacon
ca 800 g grytbitar av nöt
1 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl rött matlagningsvin
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
4 port bulgur eller annat gryn
1 tsk salt
2 krm peppar

Foliebakade gulbetor

500 g gulbetor
1 tsk torkad oregano
skalet av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
150 g fetaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Hyfsat recept, men betorna kändes off

Andreas

2020-09-28

Matlagningsvin i en boeuf bourguignon ...Hu!

Katarina

2018-10-01

Helt klart en god köttgryta men gulbetorna fick inget höjdarbetyg hos oss. Måste finns ett godare sätt att göra dem på?

Krister

2011-11-30

Näringsvärde per portion

Energi3110 KJ / 744 kCal
Fett35 g
Kolhydrater46 g
Protein57.8 g

Testa liknande recept

Aprikos- och ingefärsgryta
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coq au vin på kyckling med sallad
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttgryta med oliver & bönor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
171 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili med gräddfil och picklad lök
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga