Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

48
3
Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Denna mustiga burgundiska gryta med välsmakande och vackra foliebakade gulbetor är väl värd sin tid. Låt din Boeuf bourguignon koka ihop på svag värme tills köttet är mört och servera direkt din smakrika gryta med gulbetorna samt varm bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
125 g champinjoner
70 g bacon
ca 800 g grytbitar av nöt
1 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl rött matlagningsvin
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
4 port bulgur eller annat gryn
1 tsk salt
2 krm peppar

Foliebakade gulbetor

500 g gulbetor
1 tsk torkad oregano
skalet av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
150 g fetaost

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: red grytan med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl, servera med ris eller glutenfritt gryn, t ex quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, uteslut fetaosten eller ersätt den med mjölkfritt alternativ, t ex tofu (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

För mer stuns i svampen kan man steka den separat och tillsätta i grytan först vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Andreas

2020-09-28

Hyfsat recept, men betorna kändes off

Katarina

2018-10-01

Matlagningsvin i en boeuf bourguignon ...Hu!

Krister

2011-11-30

Helt klart en god köttgryta men gulbetorna fick inget höjdarbetyg hos oss. Måste finns ett godare sätt att göra dem på?

Näringsvärde per portion

Energi 3110 KJ / 744 kCal
Fett 35 g
Kolhydrater 46 g
Protein 578 g
Läs mer om näringsvärden