Denna mustiga burgundiska gryta med välsmakande och vackra foliebakade gulbetor är väl värd sin tid. Låt din Boeuf bourguignon koka ihop på svag värme tills köttet är mört och servera direkt din smakrika gryta med gulbetorna samt varm bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
46 2011
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: red grytan med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl, servera med ris eller glutenfritt gryn, t ex quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, uteslut fetaosten eller ersätt den med mjölkfritt alternativ, t ex tofu (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Andreas
2020-09-28Hyfsat recept, men betorna kändes off
Katarina
2018-10-01Matlagningsvin i en boeuf bourguignon ...Hu!
Krister
2011-11-30Helt klart en god köttgryta men gulbetorna fick inget höjdarbetyg hos oss. Måste finns ett godare sätt att göra dem på?