Svamp- och zucchinipytt med smulad fetaost
Här är ett vegetariskt recept på en utsökt svamp- och zucchinipytt med smulad fetaost. Pytten är perfekt till lunch eller middag och du serverar den med stekt ägg och inlagda rödbetor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g kokt potatis
1 gul lök
1 zucchini
250 g champinjoner
4 msk smör eller margarin
1 tsk torkad timjan
150 g fetaost
4 ägg
inlagda rödbetor till servering
salt och peppar
Gör så här
Tips
Skala, tärna och förkoka potatisen ca 10 minuter om du inte hunnit koka den i förväg. Stek sedan tills den känns lagom mjuk och fått fin färg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2175 KJ / 520 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod vegetarisk pytt! Kan rekommendera salladsosten från ICA Basic, den är ett billigt alternativ till fetaost och är en riktig höjdare. Passar bra till den här rätten!
Marie
2012-11-29