Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp- och zucchinipytt med smulad fetaost

Här är ett vegetariskt recept på en utsökt svamp- och zucchinipytt med smulad fetaost. Pytten är perfekt till lunch eller middag och du serverar den med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i cm-stora tärningar. Skala och hacka löken. Tärna zucchinin. Ansa svampen och skär den i skivor.
  2. Stek potatisen i hälften av matfettet i en stor stekpanna till den har fått fin färg. Ta upp och lägg på en tallrik.
  3. Stek lök, zucchini och svamp i matfett ca 5 minuter i stekpannan. Rör ner potatisen. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt allt bli varmt. Smula över fetaosten strax före servering.
  4. Stek äggen i matfett i en annan stekpanna. Salta och peppra.
  5. Servera pytten med stekta ägg, inlagda rödbetor och gärna knäckebröd.

Tips

Skala, tärna och förkoka potatisen ca 10 minuter om du inte hunnit koka den i förväg. Stek sedan tills den känns lagom mjuk och fått fin färg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g kokt potatis
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 250 g champinjoner
  • 4 msk smör eller margarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 150 g fetaost
  • 4 ägg
  • inlagda rödbetor till servering
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2175 kJ / 520 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept