Tikka masala med zucchini och champinjoner
Här serveras en tikka masala vego med både grönsaker och bönor blir grytan mättande. Den färdiga tikka masala såsen ger dig den perfekta kryddningen. Servera med basmatiris och naanbröd samt naturligtvis koriander för den som önskar.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyfta
1 zucchini (à ca 300 g)
1 purjolök (à ca 300 g)
1 förp tikka masala sås (à 350 g)
250 g champinjoner
2 msk olja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta kidneybönor
salt
peppar
1/2 lime
4 port basmatiris
Till servering
1 förp naanbröd (mini à 240 g)
gärna koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen och brödet.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2249 KJ / 539 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mindre vatten eller mer Tikka masala, jag körde på det sistnämnda, det smakade mindre utspätt.
Anette
2022-09-21Vi gjorde egna naan från ICAs receptbank som vi gjorde till. Vi använde oss av Santa Marias kryddpåsar där man tillsätter creme fraiche. Givetvis mango chutney till. Det här kommer vi göra igen. Hela familjen tyckte om.
Cecilia
2020-09-12