Tikka masala med zucchini och champinjoner

4
1 Klimatsmart
Tikka masala med zucchini och champinjoner

Här serveras en tikka masala vego med både grönsaker och bönor blir grytan mättande. Den färdiga tikka masala såsen ger dig den perfekta kryddningen. Servera med basmatiris och naanbröd samt naturligtvis koriander för den som önskar.

Skriv ut
Tikka masala med zucchini och champinjoner

Ingredienser

4 portioner
2
vitlöksklyfta
1
zucchini (à ca 300 g)
1
purjolök (à ca 300 g)
1
förp tikka masala sås (à 350 g)
250 g
champinjoner
2 msk
olja
3 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1
förp kokta kidneybönor
-
salt
-
peppar
1/2
lime
4
port basmatiris

Till servering

1
förp naanbröd (mini à 240 g)
-
gärna koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen och brödet.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Cecilia

9/12/2020

Vi gjorde egna naan från ICAs receptbank som vi gjorde till. Vi använde oss av Santa Marias kryddpåsar där man tillsätter creme fraiche. Givetvis mango chutney till. Det här kommer vi göra igen. Hela familjen tyckte om.

Näringsvärde per portion

Energi 2249 KJ / 539 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept