UNDER 45 MIN | Medel

Tikka masala med zucchini och champinjoner

Här serveras en tikka masala vego med både grönsaker och bönor blir grytan mättande. Den färdiga tikka masala såsen ger dig den perfekta kryddningen. Servera med basmatiris och naanbröd samt naturligtvis koriander för den som önskar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöken fint. Ansa och skär zucchinin i ca 1 cm stora tärningar. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Ansa och skär champinjonerna i skivor.
  2. Fräs vitlöken sakta i oljan i en stor stekpanna eller gryta. Tillsätt zucchini och purjolök, fortsätt fräsa några minuter. 
  3. Häll i tikka masala sås, champinjoner, vatten och buljongtärning. Koka sakta ca 5 minuter.
  4. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt bönorna i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och någon tesked limesaft.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Till servering: Servera grytan med ris, naanbröd och gärna koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen och brödet.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 purjolök (à ca 300 g)
  • 1 förp tikka masala sås (à 350 g)
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp kokta kidneybönor
  • salt
  • peppar
  • 1/2 lime
  • 4 port basmatiris
Till servering
  • 1 förp naanbröd (mini à 240 g)
  • gärna koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 2249 kJ / 539 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept